29 / 04 / 2024

Kredi başvurusu yapacakların dikkatine… Düşük kredi notu nasıl yükseltilir?  

Kredi başvurusu yapacakların dikkatine… Düşük kredi notu nasıl yükseltilir?  

Enflasyondaki baş döndürücü yükselme ev, araba almak isteyenleri kredi almaya yönlendiriyor. Fakat bankaların başvurularına onay vermesinin ilk şartı kişinin kredi notu oluyor. Peki kredi notu neden düşük olur, nasıl yükseltebilirsiniz? İşte ayrıntılar…



KREDİ NOTU  NE ŞEKİLDE HESAPLANIR?

Bir kişinin kredi notu,  Türkiye Bankalar Birliği ve  Kredi Kayıt Bürosu (KKB)  tarafından kayıt altında düzenli şekilde kaydediliyor.

Kredi notunun hesaplanmasında ise  kişinin kredi kartı ve kredi borcunu düzenli ödüyor olması, borcun miktarı ve durumu,  ne için kredi kullanıldığı, kişinin kredi kartı limiti gibi konular incelenerek ve buna göre bir risk raporu hazırlanarak oluşturuluyor.

Kredi notu düşük olanlara sevindirici haber ise bu sabit bir not olmayıp, zaman içinde olumsuz koşulları düzelttiğinizde değişebiliyor.

Peki bankaların kara listesinden nasıl çıkılır? Kredi notunuzu nasıl yükseltebilirsiniz?

KREDİ NOTUNU YÜKSELTMENİN YOLLARI

Kredi notu, çekilen kredinin ya da kredi kartının borcu zamanında ödenmediğinde, ödemeler düzenli yapılmadığında düşmeye başlıyor.

Bu nedenle kredi kartı ödemelerini günü gününe yapmaya başlamak ilk adım.  Kredi kartı ödemenizi zamanından da önce yaparsanız ve bunu düzenli tekrarlarsanız, bu durumda da kredi notunuz yükseliyor.

Bir başka püf noktası ise kredi kart borcunuzun asgari tutarını değil bütün borcu ödemek oluyor.  Bu şekilde ödeme yöntemiyle kredi notunu kısa sürede 100-150 puan yükseltebilme imkanı bulunuyor.

Kredi notunu ortalama 1-6 ay gibi bir sürede yükseltebilme imkanı olurken, kara listeye girmiş olan kişiler için bu süre 2 yılı bulabiliyor.

 

Teknoloji devi Xiaomi’de istifa depremi!  Küresel Başkan Yardımcısı ayrıldığını duyurdu!

3-5 kuruş için evinizden olmayın! Tapuda bunu yapmanın cezası ağır!

Sakın kaçırmayın! Yarın MTV taksit ödemesi için son gün!  MTV ödenmezse cezası kaç TL?

EYT’de son dakika! Az önce açıklandı! Milyonlara çalışana zorunlu emeklilik müjdesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön