06 / 05 / 2024

EYT’de son dakika! Az önce açıklandı! Milyonlara çalışana zorunlu emeklilik müjdesi!

EYT’de son dakika! Az önce açıklandı! Milyonlara çalışana zorunlu emeklilik müjdesi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanun teklifi bugün TBMM’ye geldi. Teklifte zorunlu emeklilik ile ilgili düzenleme milyonlarca çalışana derin bir nefes aldıracak. Teklifte, “zorunlu emeklilik” adıyla bilinen uygulamanın değiştirildiği, AK Parti’den birinci ağızdan duyuruldu.  Detaylar haberde…



Yaklaşık 1 ayı aşkın süredir gündemdeki yerine koruyan EYT düzenlemesinin kanun teklifi bugün TBMM Komisyonu’na gelirken,  tasarıdan müjdeli bir haber daha çıktı. Bundan sonra “zorunlu emeklilik” adıyla bilinen uygulama ortadan kalkıyor.

EYT  Kanun Teklifinin TBMM Başkanlığına geldiği haberi,  AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu  tarafından düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

EYT’de son dakika! Az önce açıklandı! Milyonlara çalışana zorunlu emeklilik müjdesi!

Tasarının son halinde yer alan ayrıntılarla ilgili bilgi  veren Akbaşoğlu, teklifin komisyonda görüşülmesinin ardından gelecek hafta Genel Kurul’da onaylanarak yasalaşmasının beklendiğini bildirdi.

Kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunduklarını açıklayan Akbaşoğlu, düzenlemeyle ilgili önemli yeni bilgiler de verdi.

 

 

EMEKLİ OLMAK YA DA İŞE DEVAM ETMEK TERCİHİ ÇALIŞANIN

EYT Kanun teklifindeki kadro alacak taşeron işçilere yönelik önemli bir düzenlemeye de işaret eden Akbaşoğlu, daimi işçi statüsüne geçerek kadro alan işçiler için de tasarıda bir dokunuşta bulunduklarını belirterek şunları söyledi:

“375 sayılı kanun hükmünde kararnamede yer alan geçici 23'üncü ve 24'üncü maddesinde düzenlenen ve emeklilik hakkı kazanıldığında bu işçilerin mecburi şekilde iş akdinin feshine ilişkin düzenleme de kalkıyor ve taşerondan geçerek kadro almış çalışanlar, ister emekli olabilme hakkına sahip oluyor, isterlerse de kendi yerlerinde çalışabilme olanağını veriyoruz. Söz konusu düzenleme ile yüz binlerce insanımızın zorunlu emekliliğini de EYT kanunu ile ortadan kalkmasını sağlamış oluyoruz" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön