18 / 05 / 2024

EYT’de son dakika! Az önce açıklandı! Milyonlara çalışana zorunlu emeklilik müjdesi!

EYT’de son dakika! Az önce açıklandı! Milyonlara çalışana zorunlu emeklilik müjdesi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanun teklifi bugün TBMM’ye geldi. Teklifte zorunlu emeklilik ile ilgili düzenleme milyonlarca çalışana derin bir nefes aldıracak. Teklifte, “zorunlu emeklilik” adıyla bilinen uygulamanın değiştirildiği, AK Parti’den birinci ağızdan duyuruldu.  Detaylar haberde…



EYT yasa teklifi bugün meclise sunuldu. Taslakta emekli olup aynı iş yerinde çalışmak isteyen vatandaşlara başvuru günü sınırlaması getirildi. Taslağa göre; emekli olup çalışmaya devam edilen kişilere de sosyal güvenlik destek primi indirimi de bir defalık uygulanacak. 10 günlük süre içinde aynı iş yerinde çalışan, başka iş yerine geçerse indirim gerçekleşmeyecek.

EMEKLİ OLUP ÇALIŞMAK İSTEYENLER İÇİN TEŞVİK

Kanun teklifinde EYT’den emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek isteyenleri içeren bir düzenleme de bulunuyor. Buna göre, emekli olup çalışmaya devam edilen kişilere etmek isteyen kişilere başvuru için süre şartı getiriliyor.

EYT’de son dakika! Az önce açıklandı! Milyonlara çalışana zorunlu emeklilik müjdesi!

Sosyal güvenlik destek primi indirimi bu alanda bir defaya mahsus verilirken, 10 günlük süre içinde aynı iş yerinde çalışan bir kişi başka bir iş yerine geçerse bu indirimin yapılmaması şart bulunuyor. Söz konusu düzenlemenin, işyerlerinin yetişmiş personelini kaybetmesinin önüne geçmek için getirildiği yorumu yapıldı.

Eksiğiniz kalmasın! Watsons’da yüzde 50’ye varan indirimler başladı! 29 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Carrefoursa’da et ürünleri dipte! Dana sote kilosu 199 TL’ye düştü! 29 Ocak 2023 fiyat listesi

Espresso makineleri kaç TL? Hangisi en uygun? 29 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Acer Aspire laptop indirimde mi? Fiyatı kaç TL? 29 Ocak 2023 Fiyat Listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön