20 / 05 / 2024

Kredi borcunu son günü gelmeden ödeyenlere havalara uçuracak flaş bir açıklama geldi!

Kredi borcunu son günü gelmeden ödeyenlere havalara uçuracak flaş bir açıklama geldi!

Son ödeme tarihinden önce kredi borcunu ödeyen kişiler için müjdeli haber: Yeni bir karar alındı ve bu kişilere 15.000 TL para iadesi yapılacak.



Bir tüketici itirazı sonucunda verilen kararla, kredi kullanılırken yapılan kredi hayat sigortası ödemelerinin geri alınabileceği büyük bir fırsat doğdu. Bu kararın ardından, son ödeme tarihine kadar ödeme yapan kredi borçlularına belirli bir tutarın iade edileceği bankalar tarafından duyuruldu. Kredi hayat sigortasıyla ilgili gerekli detaylar haberimizde yer almaktadır.

Bankalara kredi başvurusunda bulunan vatandaşlar, uzun evraklara imza atarken bu belgelerin çoğunda yer alan bilgileri gözden kaçırabiliyorlar. Ancak, Tüketici Mahkemesi bu duruma karşı karar verdi. Kredi hayat sigortası ödemesi yapılırken, vatandaşlar ödemeleri tamamladıktan sonra bankalardan bu tutarları talep etme hakkına sahip olacaklar.

Ekonomik sıkıntılar yaşayan ve ihtiyaç kredisi başvurusu yapan kişiler, kredi hayat sigortası ödemesinin kendileri tarafından yapıp yapılmayacağı konusunda endişe edebilirler. Ancak, bu konuyu öğrenmek için kolay bir yöntem bulunmaktadır. İhtiyaç kredisi sözleşmesine sahip olanlar, bu belgeyi inceleyerek kredi hayat sigortası ödemelerinden yararlanıp yararlanamayacaklarını öğrenebilirler.

HAYAT SİGORTASI ÖDEMELERİ

Konut, taşıt ve KOBİ kredilerinde hayat sigortası zorunlu olurken, daha önce kredi kullanıp taksitleri düzenli ödeyen kişilerin kredi sözleşmelerini kontrol etmeleri halinde kredi hayat sigortasından faydalanmaları oldukça basittir. Bankalar tarafından yapılan kredi hayat sigortası ödemeleri için, e-Devlet sistemi üzerinden "hayat sigortası poliçe ve tazminat bilgileri sorgulama" yazarak belli tutarlar geri alınabilir.

Aile Destek Programı Nisan 2023 müjdesinden sonra faturalarla ilgili flaş bir açıklama! Kimliğini alan koşsun!
Altın yatırımcılarının dikkatine! Yeni dönemin işaretleri ortaya çıkıyor: İşlem yapmadan önce bunu duymalısınız!
Emeklilere ve EYT'lilere müjde! 7.500 TL'nin üzerinde emekli maaşı alan herkesi ilgilendiriyor!

Geri Dön