Ekonomi

Kredi çekecekler dikkat! Bankalarda yeni dönem başladı...

Banka kredilerinde yeni dönem başladığı açıklandı. Yapılan açıklamada, bu birikimlerini sayesinde artık daha kolay kredi çekebilebilecek. Buna göre, 28 Eylül 2023 tarihinde yürürlüğe aldığı yeni yönetmelik ile bireysel emeklilik sistemi (BES) katılımcılarına önemli bir kolaylık getirildiği belirtild

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), 28 Eylül 2023 tarihinde yürürlüğe aldığı yeni yönetmelikle bireysel emeklilik sistemi (BES) katılımcılarına önemli bir kolaylık getirdiğini açıkladı.

Yeni düzenleme doğrultusunda katılımcılar, acil nakit ihtiyaçlarını karşılamak için BES sözleşmelerini sonlandırmadan, birikimlerini devlet katkısı hariç olmak üzere bankalara devrederek kredi kullanabilecekler.

yenicaggazetesi.com.tr'de yer alan habere göre; SEDDK 2. Başkanı Mehmet Verim, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni uygulamanın haziran ayı itibarıyla hayata geçtiğini belirtti. Bu süreçte, katılımcılar BES hesaplarındaki birikimlerini bankalara devredebilecek ve bu sayede kredi kullanım süreçlerinde finansmana daha kolay erişebilecekler.

BİRİKİMLER YATIRIM FONUNA DEVREDİLECEK

SEDDK 2. Başkanı Mehmet Verim, uygulamanın detayları ile ilgili olarak, "Bankalar, Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından geliştirilen merkezi bilgi sistemi aracılığıyla katılımcıların BES birikimlerini sorgulayabilecekler. Kredi süresi boyunca teminat olarak tutulan bu birikimler, bankaların talebi doğrultusunda belirlenen emeklilik yatırım fonuna devredilecek" diye ifade etti.

Öte yandan, kredi borcu ödenmediği takdirde devredilen birikimlerin teminat olarak tutulacağı temlik fonunda değerlendirilmeye devam edeceği bilgisini veren Verim, katılımcıların kredi süresi boyunca birikimlerini başka şirketlere devredemeyeceklerini kaydedildi.

ALACAĞIN DEVRİ İÇİN 4 AYRI FON

Yeni düzenleme kapsamında, alacağın devri için özel olarak belirlenen 4 ayrı fonun kurulduğunu belirten Verim, bu fonların Anadolu Hayat ve Emeklilik ile Türkiye Hayat ve Emeklilik şirketleri tarafından yönetileceğini ifade etti. Faizli ve faizsiz olmak üzere iki farklı seçenek sunulan fonların, katılımcıların tercihlerine göre kullanılabileceği ifade etti.

SEDDK'nın yeni düzenlemesi ile beraber, BES katılımcılarının finansal ihtiyaçlarını karşılama ve emeklilik birikimlerini koruma imkanlarının artması bekleniyor.

Tarım Kredi Kooperatif Market 13-26 Temmuz 2024 indirim kataloğunu paylaştı!

Visa ve Mastercard'ın ücret sınırına uzatma gelecek!

Bankaların güncel 150 bin TL ihtiyaç kredisi ve taksit oranları ne kadar?