06 / 07 / 2024

Visa ve Mastercard'ın ücret sınırına uzatma gelecek!

Visa ve Mastercard'ın ücret sınırına uzatma gelecek!

Visa ve Mastercard'ın Avrupa Birliği'nde AB dışı banka veya kredi kartları ile yapılan alışverişlerden aldığı komisyon oranları değişmeden devam edeceği kaydedildi. Buna göre, ödeme devleri, banka kartlarında yüzde 0,2, kredi kartlarında ise yüzde 0,3 sınırını koruyacağı ifade edildi. 



Dünyanın önde gelen iki büyük ödeme ağı operatörü Visa ve Mastercard, 2018 yılında Avrupa Birliği (AB) ile yaptıkları anlaşma doğrultusunda, AB dışı banka kartı ödemelerinde yüzde 0,2, kredi kartı ödemelerinde ise yüzde 0,3 oranında ücret sınırı uygulamayı kabul etmişti. Bu anlaşma kapsamında, AB dışından gelen turistlerin ödemelerinde maliyetlerin düşürülmesini sağlarken, aynı zamanda AB'nin antitröst soruşturmasını sonlandırma amacı taşımak oldu.

KASIM 2029'A KADAR UYGULANACAK BÖLGELER ARASI DEĞİŞİM ORANI AYNI

2018 yılında belirlenmiş olan bu ücret sınırlamalarının süresi Kasım 2024'te sona erecek olmasına rağmen, Avrupa Komisyonu bu düzenlemelerin devam etmesine istekli olduğunu kaydetti.

karar.com'da yer alan içeriğe göre; Komisyon, Kasım 2029'a kadar banka ve kredi kartı işlemlerinde uygulanacak bölgeler arası değişim oranlarının aynı kalacağını duyurdu. Bu kapsamda, kartlı ödemelerde banka kartları için yüzde 0,2, kredi kartları için ise yüzde 0,3 oranları sabit kalacak. Kartsız işlemler için ise banka kartları yüzde 1,15, kredi kartları ise yüzde 1,5 oranında ücretlendirilmeye devam edeceği söylendi.

Visa ve Mastercard ın ücret sınırına uzatma gelecek!

Komisyonun açıklamasında, sınır ötesi e-ticaret işlemlerinin mağaza içi ödemelerden farklı olduğunun altı çizildi. 2019 yılında kabul edilen taahhütler ve yeni taahhütler doğrultusunda, bu farkın kabul edildiği ve düzenlemelerin buna göre şekillendirildiği kaydedildi.

Bu uzatma kararı, Visa ve Mastercard'ın AB ile olan ilişkilerini güçlendirirken, tüketicilere ve işletmelere de daha şeffaf ve sabit maliyetlerle ödeme yapma imkanı sunacağını belirtti.

Kredi kartlarında yeni dönem 1 Temmuz'dan itibaren başlıyor! Kredi kartı olanlar dikkat! Ödeme yapmadan bakın!

Kredi kartında yeni düzenlemelerin ayrıntıları ortaya çıktı!

Kredi kartlarında yasal takibe düşenlerin sayısı yüzde 70 arttı

1.4 trilyon TL’ye ulaşan kredi kartı borçlarının 328 milyar TL’si faize bırakıldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön