02 / 05 / 2024

Kredi çekmek artık neredeyse imkânsız! Faizlerde rekor kırıldı!

Kredi çekmek artık neredeyse imkânsız! Faizlerde rekor kırıldı!

Türkiye'nin seçim atmosferine girmesi ile birlikte risk almak istemeyen bankacılık sektörü kredide musluğu faizi artırarak keserken, yıllık faiz yüzde 30,35, aylık faiz ise yüzde 3,65 bandına çıktı.



Merkez Bankası elde edilen veriler ışığında ihtiyaç kredisi faizi yıllık yüzde 30,35 bandına yükselerek rekor tazelerken, ihtiyaç kredisinde yükselen bu faizler şimdi konut kredisine de yansımış durumda. Kamu bankaları 200 bin liranın üstünde de kredi vermemeye başladı.

İhtiyaç kredisinde almak istemeyen kişiler ise ihtiyaçlarını kredi kartlarıyla gidermeye devam ediyor. Diğer taraftan, ihtiyaç kredisinde yükselen bu faizler şimdi konut kredisine de durumda. Kamu bankaları 200 bin liranın üstünde de kredi vermemeye başladı.

FAİZLERDE REKOR KIRILDI

Seçim takvimi belli olurken, ihtiyaç kredileri faizinde rekor kırıldı. 17 Mart haftasında faizler yıllık yüzde 30,35 seviyesiyle 2023’ün zirvesini gördü. Ticari kredi faizinden sonra şimdi de ihtiyaç kredisi faiz oranları artışa geçmiş durumda. Hatta bazı bankalar aylık faiz oranlarını yüzde 3,65 bandına çıkardı.

'RİSK ALMAK İSTEMİYORLAR'

Uzmanlara göre bankacılık sektörü yaklaşan 14 Mayıs tarihinde yapılacak genel seçim sebebiyle risk almak istemiyor. Bu yüzden de kredide musluğu faizi yükselterek kestiler.

Kredi çekmek artık neredeyse imkânsız! Faizlerde rekor kırıldı!

VATANDAŞ KREDİ KARTINA YÖNELDİ

İhtiyaç kredisindeki faizlerin yükselmesi kredi kartı harcamalarına yansımış durumda. Yüksek faizden kredi çekmek istemeyen kişiler ihtiyaçlarını kredi kartlarıyla gidermeye devam ediyor.

Show Haber'in haberine göre Merkez Bankası da ihtiyaç kredisinde düzenleme yapmıştı. En yüksek aylık faiz 1,37 olarak kararlaştırılmıştı. Bunun üzerine çıkan bankalar menkul kıymet tutarak faiz sınırını aşmaya başladı.

İşte detaylar...


Geri Dön