27 / 04 / 2024

Kredi ihtiyacı olanlar için son şans! Fırsatı kaçıran tefecilere düşer

Kredi ihtiyacı olanlar için son şans! Fırsatı kaçıran tefecilere düşer

Kredi ve kredi kartlarında aylık faiz oranı 2,89'a yükseltilirken gecikme faizi ise yüzde 2,13 olarak belirlendi. Kredi kartı kullananların faiz artışından nasıl etkileneceğini değerlendiren ekonomist Hayri Kozanoğlu, "Kredi çekenlerin yolu kapanacak" uyarısını yaptı. İşte tüm ayrıntılar...



Merkez Bankası, seçici kredi ve sıkılaştırma adımları kapsamında bir dizi karar açıkladı. Kredi kartı gecikme faizi yüzde 2,13 olurken, kredi kartı nakit kullanımı ile kredili mevduat hesaplarına (KMH) uygulanan aylık faiz oranı 2,89'a çıkarıldı. İhtiyaç kredilerinde ise değişikliğe gidilmeyerek yüzde 3 sınırının korunması kararlaştırıldı.

Ekonomist Hayri Kozanoğlu, alınan kararların kredi ve kredi kartı kullananlara detaylarını Cumhuriyet TV'ye anlattı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön