29 / 04 / 2024

Kredi ile döviz, altın, kripto para alınamayacak, kredi isteyenler parayı nereye harcayacağını da açıklayacak

Kredi ile döviz, altın, kripto para alınamayacak, kredi isteyenler parayı nereye harcayacağını da açıklayacak

Bankalar artık kredi isteyenlere “kredi ile döviz, altın almayacağım” belgesi imzalatıyor, alınan ihtiyaç kredisinin nereye harcanacağına ilişkin de detaylı açıklama istiyor.



Tüketiciler bankalardan başvurdukları ihtiyaç kredisi sonucu elde ettikleri yeni para ile döviz, altın ve kripto varlık almayacaklarına ilişkin bankaya beyanda bulunuyor, bunun yanı sıra tüketici son üç ayı kapsayan imzalı ve kaşeli maaş bordrosu ile krediyi nereye harcayacağına ilişkin ayrıntılı açıklamayı da bankaya bildirmek zorunda.

Dünya gazetesinden Şebnem Turhan'ın haberine göre, politika faizini yüzde 14’te sabit tutan Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın aldığı makroihtiyati önlemlerle yapılan parasal sıkılaştırma hamleleri, tüketici kredilerinde de hissedilmeye başlandı.

Merkez Bankası’nın son Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı metninde de makroihtiyati önlemlere tüketici kredileri de dahil edildi ve gerekirse ek önlemler alınacağı kaydedildi. Tüketicilere ihtiyaç kredisi talepleri için imzalatılan döviz, altın, kripto varlık gibi yatırım alımlarında kullanmayacağına dair bir belgenin yanı sıra artık paranın nereye harcanacağının detaylı şekilde açıklanması isteniyor. Bunların yanı sıra bankalar ayrıca kredi talep eden vatandaşlardan son 3 ayı kapsayan maaş bordrosu talep etmeye de devam ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön