16 / 05 / 2024

Kredi ile döviz, altın, kripto para alınamayacak, kredi isteyenler parayı nereye harcayacağını da açıklayacak

Kredi ile döviz, altın, kripto para alınamayacak, kredi isteyenler parayı nereye harcayacağını da açıklayacak

Bankalar artık kredi isteyenlere “kredi ile döviz, altın almayacağım” belgesi imzalatıyor, alınan ihtiyaç kredisinin nereye harcanacağına ilişkin de detaylı açıklama istiyor.



MAAŞ MÜŞTERİSİ DEĞİLSENİZ BELGE İSTENİYOR

Bankadan alınacak ihtiyaç kredisi miktarı 50 bin TL olsa da bankalar maaş müşterisi olmayan kredi talep eden tüketicilerden son 3 aya ait imzalı, kaşeli maaş bordrosu talep ediyor. Hatta bankalar kredili mevduat hesabı (KMH) artırımlarında da müşterilerinden elde edilecek yeni kaynağın dövize, altına ya da kripto paraya harcanmayacağına dair imzalı bir belge istiyor.

Tüketicinin ihtiyaç kredisi başvurularında karşısına çıkan bu prosedür, kredili mevduat hesaplarındaki limit artışlarında da yaşanıyor. Maaş müşterisi olduğu bankadan KMH hesabında limit artırımı talep eden tüketicilere onay formları arasında ihtiyaç kredisi çekerken imzalatılan “döviz, altın, kripto para almayacağım” sözü yer alıyor.

Bankalar daha önceden KMH limiti artışlarında ve ihtiyaç kredisi başvurularında böyle bir belge talep etmiyordu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön