Ekonomi

Kredi kartı kullananlar dikkat! 24 saat içinde başvurun yoksa…

Türkiye’de hemen hemen herkes kredi kartı kullanıyor. Peki kartınızı kaybettiğiniz yada çaldırdığınız durumda ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?Kredi kartı kullanmanın en büyük faydası ise yüksek fiyatlı ürünleri taksitle ödeyebilmek

Kredi kartı kullanımı milyonlarca kişi için hayat kurtarıcı olabiliyor. Kredi kartı kullanmanın en büyük faydası ise yüksek fiyatlı ürünleri taksitle ödeyebilmek. Bankaların kredi kartı kullanıcılarına getirdiği kampanyalar, fiyatı yüksek ürünlerin taksitler halinde ödenmesi ile birlikte kredi kartları günümüzde çoğu kişinin yüzünü güldürüyor.

Peki kart kullanıcıları kartlarını çaldırmaları yada kaybetmeleri durumunda ne yapmaları gerektiğini biliyor mu ?

Gazete Vatan’dan Özlem Atilla’nın haberine göre; Kredi kartı kullananlar, adlarına kayıtlı kullandıkları kredi kartlarının kaybolması halinde bankayla iletişime geçmesi gerekiyor. Kullanıcı ne kadar kısa sürede bankayla iletişme geçerse sorumluluğu o kadar az oluyor.

İşte kayıp, çalıntı kart bildirimi ile ilgili merak edilen o detaylar belli oldu.

Ancak bankalardan alınan kredi kartlarının ödemeleri düzenli yapılmaması halinde kişi hem faiz yükü ile karşılaşıyor hem de üst üste ödenmeyen kredi kartı borçları kişinin kredi notunun düşmesine neden oluyor.

KARTINIZI KAYBEDERSENİZ…

Tüketicilerin en çok merak ettiği konulardan biride kredi kartlarını kaybetleri halinde nasıl bir yol izlenmesi gerektiği.

Kredi kartının kaybolması durumunda kart sahibinin ilk olarak kredi kartı kullandığı bankayı araması ve kartının çalındığı bilgisini vermesi gerekir.

Banka, kullanıcının kredi kartını kaybettiğini bildirmesi durumunda kredi kartını ilk olarak alışverişe kapatıyor.

24 SAAT ÖNEMLİ

Bankaya kayıp bildirimi yapıldıktan sonra karttan yapılan harcamalardan kullanıcı sorumlu tutulamıyor. Kayıp kart bildirimi öncesi 24 saatlik süre için ise önemli bir detay dikkat çekiyor.

Eğer kullanıcı kullandığı kredi kartı için sigorta yaptırmışşa banka yapılan tüm harcamalar için en fazla 150 TL’lik bedel talep edebiliyor.

Devlet çalışmayana 3.336 TL veriyor! Evde bakım maaşı yattı mı? Hemen hesabınıza bakın son 2 gün

A101 1 Eylül 2022 kataloğu kırtasiye ürünleri! Tüm okul ürünleri aktüel kataloğunda

Dolar kuru bugün ne kadar? Dolar bugün 28 Ağustos Pazar ne oldu? İşte dolarda son durum!