27 / 04 / 2024

Kredi kartı kullananlar dikkat oranlar değiştirildi! Son dakika… Bütün hesaplarınızı yeniden yapacaksınız

Kredi kartı kullananlar dikkat oranlar değiştirildi! Son dakika… Bütün hesaplarınızı yeniden yapacaksınız

Nakit para bulamayan vatandaş elindeki karta yüklenirken 1 Eylül’den itibaren kredili mevduat hesabı kredilerine ve kredi kartlarına uygulanacak azami TL faiz oranı aylık yüzde 1.80’den 1.73’e, aylık gecikme faizi de azami yüzde 2.10’dan 2.03’e düşürüldü.



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası referans faizi yüzde 1.25’ten yüzde 1.18’e düşürdü. 

Bu yapılan değişikliğe göre kredi kartı ve KMH hesaplara uygulanacak akdi ve gecikme faiz oranları de güncellenerek düşürüldü.

Bankalar tarafından kredi kartı işlemlerinde uygulanabilecek en fazla faiz oranlarının hesaplanabilmesi için gerekli olan referans oran hesabı, Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ (Sayı: 2020/4) kapsamında hesaplanan yöntem ile hesaplanarak ilan ediliyor. Türk Lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık en fazla akdi faiz oranı, referans orana 55 baz puan eklenerek belirleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön