06 / 05 / 2024

Kredi kartı kullananlar dikkat! 24 saat içinde başvurun yoksa…

Kredi kartı kullananlar dikkat! 24 saat içinde başvurun yoksa…

Türkiye’de hemen hemen herkes kredi kartı kullanıyor. Peki kartınızı kaybettiğiniz yada çaldırdığınız durumda ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?



Kredi kartı kullanımı milyonlarca kişi için hayat kurtarıcı olabiliyor. Kredi kartı kullanmanın en büyük faydası ise yüksek fiyatlı ürünleri taksitle ödeyebilmek. Bankaların kredi kartı kullanıcılarına getirdiği kampanyalar, fiyatı yüksek ürünlerin taksitler halinde ödenmesi ile birlikte kredi kartları günümüzde çoğu kişinin yüzünü güldürüyor.

Peki kart kullanıcıları kartlarını çaldırmaları yada kaybetmeleri durumunda ne yapmaları gerektiğini biliyor mu ?

Gazete Vatan’dan Özlem Atilla’nın haberine göre; Kredi kartı kullananlar, adlarına kayıtlı kullandıkları kredi kartlarının kaybolması halinde bankayla iletişime geçmesi gerekiyor. Kullanıcı ne kadar kısa sürede bankayla iletişme geçerse sorumluluğu o kadar az oluyor.

İşte kayıp, çalıntı kart bildirimi ile ilgili merak edilen o detaylar belli oldu.

Ancak bankalardan alınan kredi kartlarının ödemeleri düzenli yapılmaması halinde kişi hem faiz yükü ile karşılaşıyor hem de üst üste ödenmeyen kredi kartı borçları kişinin kredi notunun düşmesine neden oluyor.

Kredi kartı kullananlar dikkat! 24 saat içinde başvurun yoksa…

KARTINIZI KAYBEDERSENİZ…

Tüketicilerin en çok merak ettiği konulardan biride kredi kartlarını kaybetleri halinde nasıl bir yol izlenmesi gerektiği.

Kredi kartının kaybolması durumunda kart sahibinin ilk olarak kredi kartı kullandığı bankayı araması ve kartının çalındığı bilgisini vermesi gerekir.

Banka, kullanıcının kredi kartını kaybettiğini bildirmesi durumunda kredi kartını ilk olarak alışverişe kapatıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön