05 / 05 / 2024

Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! 24 saat içinde almak mümkün!

Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! 24 saat içinde almak mümkün!

Günlük hayatın rutini haline gelen online alışverişlerde kredi kartı kullanan vatandaşlara kritik bir uyarı geldi. Siber güvenlik uzmanları, e-ticaret sayfalarından alışveriş yapan kişilerin fiziksel kredi kartı yerine sanal kredi kartı kullanılmasını tavsiye ediyor. Öte yandan kredi kartndan usulsü



Günlük hayatın olmazsa olmazı haline gelen, hayat kolaylaştıran ve zaman kazandıran online alışveriş pratik ve konforlu olmasının yanında bazı tehlikeleri de barındırıyor. Online alışverişte kullandığımız kredi kartları ile sorun yaşamamak, mağdur edilmemek için dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var. Siber Güvenlik Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Ali Süzen’den vatandaşlara,  "online alışverişlerde sanal kart kullanın" tavsiyesi geldi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Ali Süzen, e-ticaret sitelerinden alışveriş yapılırken kesinlikle fiziksel kredi kartın kullanılmamasını, onun yerine kredi kartının ait olduğu bankanın mobil uygulamasında internetten alışverişe kapatılması gerektiğini vurgulayarak, "Fiziki kartı internete kapattıktan sonra sanal kart oluşturmak ve onun üzerinden alışveriş yapmak gerekiyor. Mobil uygulamalardan çok kolay bir şekilde sanal kart oluşturabiliyor. Ayrıca sanal kart oluşturmak da yeterli olmuyor. Sanal kartın limiti, yapılacak alışveriş miktarı kadar olacak şekilde ayarlanırsa herhangi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalınmayacaktır." dedi.

"24 SAAT İÇİNDE BANKAYA BAŞVURURSANIZ…”

Ahmet Ali Süzen, kredi kartlarından usulsüz çekilen paraların bankaya 24 saat içinde başvurulması halinde kurtarılabileceğine de değindi.


Geri Dön