27 / 04 / 2024

Kredi kartı kullananlar ters köşe olacak! Kota geliyor! 1 Nisan'dan itibaren resmen değişiyor! 

Kredi kartı kullananlar ters köşe olacak! Kota geliyor! 1 Nisan'dan itibaren resmen değişiyor! 

Enflasyon ile baş edemeyen ve geçim  derdinde olan vatandaşlar kredi kartı kullanıyor. Kredi kartı kullanımları her geçen gün artmaya başladı. Hal böyle olunca bankalardan hamle geldi. 1 Nisan'dan itibaren resmen değişiyor...



Ekonomik koşullar altında geçinemeyen vatandaşlar, kredi kartı kullanıyor. Kredi kartı kullanımları her geçen gün artarken bankalardan hamle geldi. Bankalar kredi kartı kullanıcılarını adeta ters köşe yeptı.

1 NİSAN'DAN İTİBAREN RESMEN DEĞİŞİYOR

Yükselen enflasyonla beraber vatandaşın tek derdi geçim sıkıntısı. Kazanılan maaşlar günden güne erirken emekli, asgari ücretli çalışan milyonlarca kişi çareyi kredi kartlarında buldu. Kredi kartlarında hali hazırda taksit sınırlaması varken bankalar, müşterilerine özel sonradan taksitlendirme işlemi kullandırtıyordu. Ancak 1 Nisan 2024 itibariyle 'sonradan taksitlendirme' işlemi yapılamayacak.

Çoğu banka yapılan alışverişlerden sonra faizsiz taksitlendirme işlemi yapıyor. Yaptığın alışverişe göre hiç bir ücret ödemeden faizsiz 3 hatta 6 taksit yapan bankalar bile var. Ancak bu işlem de artık yapılamayacak. Bankalar hazırlıklarına başladı ve müşterilerine 1 Nisan 2024 tarihi itibariyle bu özelliğin artık kullanılamayacağı ile ilgili mesajlar göndermeye başladı.

BANKALARDAN MESAJ GELDİ!

Bankalardan gelen mesajlarda şu ifadelere yer verildi:; "Vade Farksız Sonradan Taksitlendirme kampanyası 1 Nisan 2024 tarihi itibariyle yapılamayacaktır. Ayrıca Bireysel Kredi Kartları ile, işlem öncesi taksit seçilerek yapılan vade farklı taksitlendirme özelliği de kaldırılacaktır. İşlemler tek çekim olarak gerçekleşecektir." denildi.

KREDİ KARTLARINA SINIRLAMA

Kredi kartına olan talebi baskılamak için ekonomi yönetimi nakit avans, kredi kartı faizleri, ihtiyaç kredisi faizlerinde artış yapıldı. 

Dar boğazda olan vatandaş geçimini devam ettirmek için kredi kartı kullanmak zorunda kalıyor. Kredi kartı kullanımında inanılmaz bir artış oldu.

Vatandaş ya nakit avans çekiyor ya da bireysel ihtiyaç kredisi kullanıyor. Ancak artan faizler sonucunda artık yurttaş kredi kartı da kullanamayacak duruma gelecek. Faiz artışlarının yanında sonradan taksitlendirme işlemi de kalkıyor.

Kredi kartı ile fatura ödeyenler yandı! Otomatik ödeme talimatında tam bu kadar faiz ödeyecek!

Faizler uçunca otomobilde kredi kartı dönemi başladı: 'Uygun evleri de çekiyoruz'


 


Geri Dön