27 / 04 / 2024

Kredi kartlarına taksit sınırlaması mı geliyor? Vatandaş da taksitle satış yapan esnaf da isyan etti!

Kredi kartlarına taksit sınırlaması mı geliyor? Vatandaş da taksitle satış yapan esnaf da isyan etti!

 Kredi kartı kullanımında geçen yıl patlama yaşanırken,  kredi kartı borcu ise rekor seviyeye ulaştı. Gazeteci Dr. Barış Esen, x sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Kredi kartı taksitlerine sınırlama gelebilir” dedi. Hem vatandaş hem de esnaf Esen’i yorum yağmuruna tuttu.



Türkiye'de kredi kartı kullanım sayısı hızla artıyor. Kredi kartı sayısı 120 milyona yaklaşırken, kredi kartı kullanımı da bir önceki yıla göre yüzde 124 arttı. Vatandaşın kredi kartı borcu tüm zamanların rekorunu kırdı. Geçen yıla göre yüzde 157 artarak 1 trilyon 200 milyar liraya ulaştı. Yüz binlerce kişi kredi kartı borçları yüzünden icralık oldu.

Enflasyonla mücadele kapsamında Cumhurbaşkanlığı 2024 Yıllık Programı’nda kredi kartı ile taksitli mal alınmalarına tedbir getirileceği ortaya çıkmıştı. Gazeteci Dr. Barış Esen, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar’ın kredi kartlarıyla ilgili yaptığı açıklamanın taksit sınırlama için bir sinyal olduğunu belirterek, twitter.com/barisesen X sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yaptı.

İşte Dr. Barış Esen’in o paylaşımı

Kredi kartlarına taksit sınırlaması haberi kullanıcıları isyan ettirirken, kararın yerinde olduğunu söyleyenler de var!

 

 

 


Geri Dön