05 / 05 / 2024

Kredi ve bankamatik kartı kullanan milyonları ilgilendiriyor! Limitler değişti, dolandırıcılara dikkat!

Kredi ve bankamatik kartı kullanan milyonları ilgilendiriyor! Limitler değişti, dolandırıcılara dikkat!

Bugünden itibaren geçerli olacak düzenleme ile temassız ödemelerde limitler değişti. Peki temassız ödemede yeni limit kaç TL oldu? İşte detaylar...



"BAZI RİSKLERİ DE VAR"

Konuya ilişkin milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, yapılan düzenlemenin tüketicilere sağladığı yararın yanı sıra birtakım riskleri de barındırdığını ifade etti.

"HESABINDAN PARA ÇEKMELERİ MÜMKÜN"

Temassız kredi kartıyla ödemelerin kartın pos cihazına yaklaştırılmasıyla gerçekleştirildiğini hatırlatan Ağaoğlu, bu nedenle cüzdanında, çantasında, cebinde temasız kartı bulunanlara önceden kurgulayan bir kısım kötü niyetli sahtekarların zarar verebileceğinin ve seyyar pos cihazı ile kartın bulunduğu tüketicinin cebine, çantasına ya da cüzdanına yaklaşarak hesabından para çekmelerinin mümkün olduğunu söyledi.

Kredi ve bankamatik kartı kullanan milyonları ilgilendiriyor! Limitler değişti, dolandırıcılara dikkat!

¨Örneğin 50 TL, 100 TL gibi 750 TL’nin altında bir meblağ yazılıp kurgulanmış olan seyyar pos cihazı temassız herhangi bir karta yaklaştırıldığında o karttan çekim yapılabiliyor¨ diyen Ağaoğlu, dolandırıcıların temassız kartlardan nasıl çekim yaptığını şu sözlerle anlattı:

¨Seyyar pos cihazları her ne kadar 1-2 santimetre gibi kısa mesafede bağlantı kurabiliyorsa da, dolandırıcılar bazen ceplerine, bazen de poşetlerine sakladıkları seyyar pos cihazını kurban olarak seçtikleri tüketicinin cebine, çantasına ya da cüzdanına iyice yaklaştırma olanağına kavuşabiliyorlar.¨


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön