07 / 05 / 2024

Kredi ve kredi kartı kullananlar dikkat! Yasal takip sayısı 7 ayda neredeyse 1 milyona ulaştı

Kredi ve kredi kartı kullananlar dikkat! Yasal takip sayısı 7 ayda neredeyse 1 milyona ulaştı

Kredi veya kredi kartı borçlarından dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısı arttı.



Kredi borcu ödenmezse ne olur?

"Bankalara olan kredi borçları ödenmezse nasıl bir hukuki yaptırımla karşılaşılır?" sorusuna; ipotekli kredi ve ipoteksiz kredi olarak iki başlıkta cevap verilebilir.

İpotekli Kredi Borcu 

Bankadan konut ya da taşıt kredisi çekilebilir. Örneğin bir konut kredisi çekildiğini düşünecek olursak; bankadan çekilen miktara karşılık alınan ev bankaya ipotek olarak gösterilir. Yani kredinin ödenememesi halinde bankaya, ev bir teminat olarak gösterilir. Kredi borcunun ödenmemesi durumunda borçlu üzerine olan gayrimenkulün alacaklı kişi ya da kurum tarafından satışı gerçekleştirilebilir.

İpoteksiz Kredi Borcu 


Eğer kişinin üstüne kayıtlı bir taşınmaz, araba yoksa veyahut sigortalı bir çalışan değilse yani maaşı yoksa borç tahsil edilemez. Bu gibi durumlarda da borçlunun evine haciz gelebilir ya da ömür boyu takibe alınır. Bir taşınmaz ya da araba alması durumunda hemen haciz işlemi başlatılarak taşınmaz ya da arabaya el konulur.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön