27 / 04 / 2024

Kredide yeni dönem! Bugünden itibaren uygulanacak

Kredide yeni dönem! Bugünden itibaren uygulanacak

Ticaret Bakanlığı tüketiciyi korumak için çalışmalarını sürdürürken yeni bir düzenleme yapıldı. Yeni tüketici düzenlemesiyle, kredi sözleşmelerinden mesafeli satışlara, satış sonrası hizmetlerden tüketici hakem heyetlerine kadar birçok alanda tüketiciler adına yeni bir dönemin startı verildi.



Ticaret Bakanlığı, tüketicinin korunması ve satın almadan, kredi sözleşmesine, e-ticaretten yenilenmiş telefonların yasal altyapısına kadar pek çok konuda düzenleme getirdi. Bu düzenlemelerle tüketicinin bir olumsuzluk yaşanması ve haklarında sorun yaşamaması amaçlandı. Bu düzenlemelere bir yenisi daha dahil edildi. Ticaret Bakanlığından edindiği bilgiye göre, Resmi Gazete'nin 1 Nisan 2022 tarihli sayısında yayımlanan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanunu'nda değişiklik öngören yeni düzenleme, tüketicileri daha ileri seviyede korumayı amaçlandı.

BÜYÜK BİR KISMI BUGÜNDEN İTİBAREN UYGULAMADA
Bu kapsamda, devre tatiline ilişkin düzenlemeler, kanunun yayımıyla birlikte yürürlüğe girdi. Kanundaki hükümlerin büyük bölümü ise bugünden itibaren uygulamaya konulacak. Nisandan sonra bunlara ilişkin bazı ikincil düzenlemeler de yapıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön