08 / 05 / 2024

Kredilerde ibre terse dönüyor! Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faizlerinde son durum ne? 

Kredilerde ibre terse dönüyor! Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faizlerinde son durum ne? 

Merkez Bankası’nın banka kredi eğilim anketi yılın son çeyreğinde bankaların KOBİ ve büyük işletme kredileri koşullarını sıkılaştıracağını ortaya koydu. Peki konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarında son durum ne? İşte ayrıntılar...



TAŞIT KREDİSİ GEVŞEDİ

Bankaların fon sağlama imkânlarının gelişimi değerlendirildiğinde, 2022'nin üçüncü çeyreğinde yurt içi ve yurt dışı fonlama koşullarının sıkılaşmayı sürdürdüğü belirlendi. 2022'nin dördüncü çeyreği için beklenti, yurt içi ve yurt dışı fonlama koşıllarında sıkılaşmanın süreceği yönünde oldu. 

Anket sonuçlarına göre bireysel kredi türlerine uygulanan standartların da sıkılaşmayı sürdürdüğü, taşıt kredi türünde ise standartların gevşediği belirlendi.  Senenin ördüncü çeyreği için beklenti, konut ve diğer bireysel kredi türlerinde standartların sıkılaşacağı, taşıt kredi türünde ise gevşeme olacağı yönünde oldu. 

Kredilerde ibre terse dönüyor! Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faizlerinde son durum ne? 

KREDİ FAİZLERİ DEĞİŞTİ

Bireysel kredi faizleri de 30 Eylül haftasında düşüş eğilimi devam ederken; ihtiyaç kredisi faizi yüzde 31,65'e inerken faiz indirimlerinin başladığı 19 Ağustos haftasına göre ise sadece 2,6 puanlık gerileme kaydetti. 

Taşıt kredi faizleri ise 30 Eylül haftasında yüzde 25,87'ye geriledi. Yine 19 Ağustos haftasına göre 1,9 puanlık bir gerileme kaydedildi. 

Konut kredisi faizleri ise iki haftalık artış trendi sonrasında 30 Eylül haftasında bir miktar gevşedi ve yüzde 20,42'ye düştü. Merkez Bankası'nın politika faizinde indirime başladığı 19 Ağustos haftasında ise konut kredisi faiz oranları yüzde 18,41 seviyesindeydi. Konut kredisi faizinde yaklaşık 2 puan artış yaşandı. 

Kredi çekenler dikkat! Bankalardan peş peşe açıklama! İhtiyaç kredisi...

Cari açık 40 milyar doları geçti! 4 yılın zirvesinde

1 gram altının 20 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı! Bu flaş rakamı duyan inanamadı! Hemen bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön