02 / 05 / 2024

Kredilerle ilgili son dakika gelişmesi! Yeni düzenleme kapıda!

Kredilerle ilgili son dakika gelişmesi! Yeni düzenleme kapıda!

Hesapkurdu.com Bankacılık ve İş Geliştirme Müdürü Orhun Çağlar Atilla, konut ve ticari kredilerde yeni bir düzenlemenin kapıda olduğunu söyledi.



Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin açıkladığı Nisan 2022 aylık bülteninde paylaşılan verilere göre, 2022’nin Nisan ayı itibarıyla bankalar ve banka dışı finansal kuruluşlar tarafından kullandırılan bireysel kredi miktarının yüzde 26 artışla 1,1 milyar TL’yi aştığı görüldü.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), haziran ayının başında yayımladığı duyuruyla kredi vadelerinde düzenlemeye gitti. Buna göre 60 bin TL’lik bir ihtiyaç kredisi için aylık ortalama geri ödeme tutarı, yaklaşık 3 bin 340 TL’ye yükseliyor. BDDK, önceki haftalarda ¨Finansal İstikrarın Güçlendirilmesine Yönelik Tedbirler¨ başlığıyla bireysel kredilerdeki büyümeyi sınırlandırmaya yönelik düzenlemeler duyurdu.

Kredilerle ilgili son dakika gelişmesi! Yeni düzenleme kapıda!

Tüketici kredilerine ilişkin genel vade sınırı, bu kapsamda kredi tutarı 50 ila 100 bin TL aralığında olan krediler için 24 ay, 100 bin TL’den daha fazla olan krediler için 12 ay olarak belirlendi. Kredi ve sigortalar için online karşılaştırma platformu olan Hesapkurdu.com, BDDK düzenlemesini ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından paylaşılan güncel verileri değerlendirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön