28 / 04 / 2024

Kripto para borsalarındaki vurgunlar bağlantılı mı?

Kripto para borsalarındaki vurgunlar bağlantılı mı?

Bursa'da Bitrota isimli kripto para borsasında dolandırıldığını ileri süren 15 kişi savcılığa suç duyurusu yaptı. Mağdurların avukatı dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 



Bursa'da Bitrota isimli kripto para borsasında dolandırıldığını ileri süren 15 kişi savcılığa suç duyurusu yaptı. Sözcü'de yer alan habere göre; mağdurların avukatı Arife Tuğba Çetinkaya, son zamanlarda yatırımcıları mağdur eden kripto para borsalarının birbiriyle bağlantılı olduğuna dikkat çekerek yapanların ilişkilerini çizdiği şema üzerinden açıkladı. 

Bursa’da Bitrota isimli kripto para borsasında yüzlerce kişiyi dolandırdıkları ileri sürülerek haklarında yakalama kararı çıkarılan Kenan A. ve Hasan Ö.’nün, kendilerini dolandırdığını iddia eden 15 kişi suç duyurusu yaptı. 

Kripto para borsalarındaki vurgunlar bağlantılı mı?

Şüphelilerin avukatı Arife Tuğba Çetinkaya, yaşadıkları hukuki sürece ve şüphelilerin uyguladıkları yöntemlerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Daha önce Mpax isimli bir kripto para ile 13 milyonluk vurgun gerçekleştiren Erkan A.’nın da aynı borsada olduğunu vurgulayan Çetinkaya, şüphelilerin sürekli farklı isimlerle kripto para çıkardıklarının altını çizdi. Çetinkaya, kripto para vurgunu yapanların sosyal medya hesaplarından lüks hayatlarını paylaştıklarını ve müvekkillerinin bu durum karşısında üzüldüklerini dile getirdi.

Kripto para vurgunu yapanların ilişkilerini çizdiği şema üzerinden açıklayan Çetinkaya, şöyle konuştu:

– Kenan A. ve Hasan Ö.’nün ortak olduğu borsada 2019 yılında Mydex diye bir kripto para yayınlandı. O paranın sahipleri hakkında dolandırıcılıktan dava açıldı. Daha sonra Kenan A. kendi borsasında 2 tane farklı isimde kripto para yayınlıyor. Bunun dışından Bitrota borsasında işlem gören ve ponzi coin dediğimiz yani yüzde 30dan yüzde 45e kadar kazanç vaat eden coinler var. Mpax, Mydexchin,Talent, Rota bunların tamamı bu coinlerden. Aslında aralarındaki bağlantı şu şekilde: Taner Ynin Mydexchin isimli kripto parası ilk olarak Bitrotada yayınlanıyor.

Kripto para borsalarındaki vurgunlar bağlantılı mı?

1 MİLYARLIK VURGUN

– Bitrota Kenan A. ve Hasan Ö.ye ait. Aynı zamanda Mydexchi’nin reklam yüzünü de bizim Erkan A. adıyla bildiğimiz Eren D. Erkan A. Mydexchi’nde 2 bin kişilik bir liste oluşturup onunla birlikte Mpax’a geçiyor. Ama aslında bunların asıl olayı Taner Y., Mydexchin’i batırdığında yani dolandırıcılığı ortaya çıktığında Bitrota’da başka bir kripto para ortaya çıkıyor. Bitrota’da sıkıntı çıktığında Mpax devreye giriyor. Mpax davalık oldu şimdi ortaya yeni kripto paralar çıktı. Yani bu adamlar sürekli olarak çete ve organizasyon dahilinde ponzi coin sistemiyle çalışıyorlar. Mpax için 150 müvekkilim var. Bitrota için sayı daha az ama bireysel suç duyuruları yapılıyor.

– Bitrota’da 1 milyar liraya varan bir mağduriyet var. Mpax’da da 13 milyon dolarlık bir rakamdan söz edebiliriz. Bunlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Yürütülen bir soruşturma da var ancak biz bunların birbirinden bağımsız hareket etmediklerini söylüyoruz. Bunlar bir şekilde yolları birbiri ile kesişmiş ortak plan ve hareket çerçevesinde devam eden kazançlarını bu yolla sağlayan insanlar. Dalga geçer gibi lüks hayatlarını sosyal  medya hesaplarından paylaşıp mağdurların sinirlerini yıpratıyorlar dedi.

Kripto paralarda 2022 beklentileri neler?

Kripto paralarda sert değer kaybı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön