06 / 05 / 2024

Kripto para borsasında deprem etkisi! Japonya'dan 721 milyon dolarlık kripto para çalındı

Kripto para borsasında deprem etkisi! Japonya'dan 721 milyon dolarlık kripto para çalındı

Nikkei Business Daily gazetesinin Pazartesi günü İngiltere Blockchain analiz sağlayıcısı Elptic tarafından yapılan bir araştırmaya atıfta bulunarak, Kuzey Kore'ye bağlı bilgisayar korsanı gruplarının Japonya'dan 721 milyon dolar değerinde kripto para varlığı çaldığını bildirdi.



Kripto paraların bazı temel özellikleri şunlardır:

Merkeziyetsizlik: Kripto paraların kontrolü, merkezi bir otoriteye (örneğin, hükümet veya banka gibi) ihtiyaç duymadan, dağıtık bir ağ üzerinde gerçekleştirilen kriptografik algoritmalarla sağlanır.

Anonimlik: Kripto para işlemleri genellikle kimlik bilgilerini ifşa etmeden gerçekleştirilebilir. Bununla birlikte, bu anonimlik, yasa dışı faaliyetlerin gizlenmesine veya suistimal edilmesine yol açabileceği endişelerini de beraberinde getirir.

Kripto para borsasında deprem etkisi! Japonya dan 721 milyon dolarlık kripto para çalındı

Güvenlik: Kripto para işlemleri, blockchain teknolojisi sayesinde şifrelenir ve doğrulanır. Bu da işlemlerin güvenli olmasını sağlar. Ancak, güvenlik açıkları veya kişisel hatalar sonucu kripto para cüzdanlarının veya borsalarının saldırıya uğraması gibi riskler de bulunur.

Volatilite: Kripto para piyasaları genellikle yüksek oynaklık gösterir. Bu nedenle, kripto para birimlerine yatırım yaparken değerlerindeki hızlı değişimler göz önünde bulundurulmalı ve risk yönetimi stratejileri kullanılmalıdır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön