02 / 05 / 2024

Kripto para piyasasında yeni vurgun: Twitter'dan dolandırdı!

Kripto para piyasasında yeni vurgun: Twitter'dan dolandırdı!

Kripto paralar artan sayıları, yükselen piyasa değerleri ve işlem hacimlerine karşı birçok risk barındırıyor ve son günlerde dolandırıcılıklar artıyor...



Son günlerde Türkiye’de kripto para borsalarına ilişkin dolandırıcılık haberleri gündeme bomba gibi düşmüştü. CNN Türk'te yer alan habere göre; her şey bununla sınırlı değil. Yani insanları kripto paralarla dolandırmak amacıyla yapılan tek şey borsa kurup, kasadaki paraları çalarak ortadan kaybolmak değil. 

Bazı kişiler internet üzerinden açtıkları hesaplarla da insanları kandırıyor ve kripto varlıklarına çökmek için tuzaklar kuruyor. Konunun son örneği ise Twitter’da yaşandnı.

Twitter’da bir dolandırıcı açtığı Binance Destek hesabı ile milyonlarca TL bedelli Bitcoin’i kendi hesabına aldı.

Kripto para piyasasında yeni vurgun: Twitter dan dolandırdı!

Dolandırıcı açtığı hesapta bir havuz oluşturduğuna ve kendisine yollanın BTC’yi 5X yaparak geri vereceğini vadetti. Elbette sizin de tahmin edebileceğiniz üzere böyle birşey olmadı.

Dolandırıcıların bu şekilde 11 kişiden 8 BTC’den fazla çaldığı ileri sürüldü. Bunun da anlamı şu:

-Dolandırıcılar kısıtlı kişi ile büyük oranda vurgun gerçekleştirdi. 

Kripto paralardaki talep gittikçe artıyor. Bu ilginin artması da yeni dolandırıcılıklara neden oluyor.

İşte tam olarak bu neden için kripto paralara ilişkin işlemlerde dikkatli olunması gerekiyor. Özellikle de sahip olduğunuz BTC ya da farklı bir kripto varlığı katlayarak kazandıracağını söyleyenlere kanmamanız gerekiyor.

Kripto para dolandırıcıların yeni oyunu deşifre oldu!

Kripto para işlemlerinde nelere dikkat edilmeli?

Kripto paralar daha çok insanı mağdur edecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön