05 / 05 / 2024

Kripto para yatırımcıları dikkat! Bitay tek tek duyurdu! İşte güvenlik ipuçları

Kripto para yatırımcıları dikkat! Bitay tek tek duyurdu! İşte güvenlik ipuçları

Türkiye’nin kripto para borsası Bitay, yayımlamış olduğu analizde kripto para yatırımcılarının güvenlikleri için dikkat etmesi gereken ipuçlarını yer verdi. İşte detaylar…



  • Soğuk cüzdan: Kullanıcı veya yatırımcı kripto para ekosisteminde hem banka hem kasa hem de yönetim kurulu gibi bulunur. Dolayısı ile depolama ve koruma zorunluluğu kullanıcı kişidedir. Bu sebep ile kullanıcıların bir güvenli çelik kasa olarak adlandıracağımız soğuk cüzdanları mutlaka olmalı. 
  • Adres kontrolü: İşlemin öncesinde alıcı tarafın adresi mutlaka kontrol  bulmalı ve yanlış bir anahtar bilgisi yazılmamalıdır. Çünkü bahsi geçen bu işlemlerde yetki kişinin kendisindedir ve aynı zamanda tek bir harf ya da rakamın yanlış yazılması geri dönülemez sonuçlara sebep verebilir.
  • Özel anahtar (Private Key): Private Key ismi ile de bilinen özel anahtarlar kişinin bir banka hesabı şifresi gibi önemli bulunur. Kişisel anahtarlar ya da unutulan şifreyi geri almak ve kripto para cüzdanlarına erişim sağlamak için de kullanılan "seed" dizilimi kimse ile paylaşılmamalıdır. 
  • İki faktörlü doğrulama: Kullanıcı kişiler, mutlaka iki faktörlü doğrulamaları açık tutulmalı. Borsa uygulamasına girerken ya da bir işlem yaparken güvenlik amacı ile telefon numarasına ve e-posta hesabına gelen bu güvenlik kodları da kötü  insanların cüzdana erişim sağlamasını engeller.

Kripto para yatırımcıları dikkat! Bitay tek tek duyurdu! İşte güvenlik ipuçları

Fonunu 5 yıl sermaye olarak tutana vergi indirimi geliyor!

Kalamış Adalar 15 soruda tüm detaylarıyla!

Altın imalatın da rekor! Yıllık 40 tonun üzerinde


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön