27 / 04 / 2024

Kripto para yatırımcıları altına yöneliyor!

Kripto para yatırımcıları altına yöneliyor!

Kripto para piyasalarında yaşanan gelişmeler birçok kişi tarafından heyecanla takip ediliyor. Uzmanlar, altındaki yükselişi kripto para yatırımcılarının da altına yönelmesine bağlıyor...



Geçtiğimiz sene ekonomilerdeki durağanlık, düşük faiz oranları ve para birimlerinde yaşanan değer kayıpları sebebiyle yatırımcı, güvenli liman olan altını tercih etti ve altında rekorlar kırıldı.

Posta Gazetesi'nden Hülya Çaylak'ın haberine göre; aşının bulunması, ABD başkanlık seçiminin yapılması ve ABD 10 senelik tahvil faiz oranlarındaki artış gibi sebepler altının 2021’e gerileyerek giriş yapmasını sağlamıştı. Fakat durum bugünlerde tam tersi oldu. 

 Kripto para yatırımcıları altına yöneliyor!

Geçtiğimiz sene Kasım'ın başında 540 TL'ye ulaşmasının ardından sert düşen ve 17 Şubat 2021 tarihinde 397 TL'ye yükselen gram altın dün 519 TL, 1.700 dolar bandında olan ons altın ise 1.910 dolar seviyelerini gördü. Böylece gram son 7 ayın en yüksek seviyesini gördü, ons fiyatı da 5 aydan beri ilk kez 1.900 dolar seviyelerine ulaştı. Bu artışa ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırmada aceleci olmaması, yurt dışında mevduat faiz oranlarının düşük seyretmesi ve kripto yatırımcılarının talebi destek oluyor. 

Altındaki artışta kripto para yatırımcısının da etkili olduğuna dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, konuya ilişkin “Son dönemde kripto paralarla ilgili yapılan açıklamalar, getirilen yasaklar ve düzenlemeler tüm dünyadaki kripto para yatırımcısını farklı araçlara yöneltti. En fazla yatırımın ise altında gerçekleştiği görülüyor” diye konuştu. 

 Kripto para yatırımcıları altına yöneliyor!

Geçtiğimiz yıla göre Çarşı’daki hareketliliğin yüzde 50’den fazla azaldığına vurgu yapan Kapalı Çarşı Esnafları Derneği Genel Sekreteri Enis Zipak ise konuyla ilgili şunları söyledi:

“Geçen yıl altın fiyatları yükseldiğinde telefonlarımız susmuyordu. Şu anda ise sadece düğün yapacak olanlar altın almaya geliyor. Ayrıca kripto yatırımcıları da son dönemdeki yasaklar nedeniyle altına yöneliyor. Alımların azalmasında hem pandeminin ekonomik etkisi hem de insanların altındaki yükselişin devam etmesini beklemesi etkili oldu.”

Krtipto para piyasalarında ilk düzenlemeyi yapan ülke kazanacak!

Denetimler birçok kripto para borsasını yok edebilir!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön