Kripto Paralar

Kripto paralar çakılıyor: Bitcoin bir ayda 470 milyar dolar eridi!

Bitcoin, Ethereum ve diğer altcoinlerin ne yönde hareket edeceğini yatırımcılar merak ediyor. Peki kripto varlıkların atası Bitcoin zirvedeki yerini Ethereum'a bırakacak mı? Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dogecoin ve diğer altcoinlerdeki son durum ne olacak? İşte ayrıntılar..Sermaye değeri bakımından piyasanın lider konumunda bulunan Bitcoin, Ocak'ın 15 gününde primli duruş sergiledi

Kripto paralar Ocak'ta oldukça kötü bir performans gösterdi. Sermaye değeri bakımından piyasanın lider konumunda bulunan Bitcoin, Ocak'ın 15 gününde primli duruş sergiledi. Genel olarak hacimsiz artışlara sahne olan Bitcoin, Ocak'ın son günlerinde yukarı yönlü hareket etse de yüzde 16.78 oranında değer kaybetti. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; son günlerde artış trendine girerek 38 bin doların üzerinde tutunmaya çalışan lider kripto para birimi Bitcoin, son 4 senenin en kötü ocak ayını gördü. 

Peki Bitcoin zirveyi Ethereum'a bırakacak mı? Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dogecoin ve diğer altcoinlerdeki son durum ne olacak? İşte ayrıntılar..

 

Bitcoin bugün 38 bin dolar seviyesinin üzerinde düzeltme hareketleri sergiliyor. Bu gelişmeyle beraber 10 Kasım tarihinde 69 bin dolar ile tüm zamanların rekoruna ulaşan Bitcoin, tarihi zirveden yüzde 44 düşük değerde işlem görüyor.

ETHEREUM DA SERT DÜŞTÜ

Bitcoin’den sonra en yüksek sermaye değerine sahip ikinci dijital varlık olan Ethereum, Ocak'ta yüzde 26.9 oranında değer kaybı yaşadı. 2 bin 159 dolara kadar geri çekilmesinin ardından Ethereum son günlerde toparlanma yaşayarak 2 bin 700 dolar civarında seyrediyor. 

 

470 MİLYAR DOLAR ERİDİ

Kripto paraların toplam piyasa değeri Ocak'ta 2.19 trilyon dolar seviyesinden 1.72 trilyon dolara geri çekilerek yüzde 21 oranında değer kaybetti. Bu gelişmeyle beraber kripto paraların toplam sermaye değeri 1 ayda 470 milyar dolar erime gösterdi. 

KRİPTO PARA NEDEN DÜŞÜYOR?

Kripto para piyasaları 2022'nin ilk günlerinde de düşüşünü sürdürüyor. Bu düşüşe sebep olan faktörler ise Çin'in kripto paralara karşı sert tutum göstermesi, İran'ın enerji gereksinimi sebebiyle bir süreliğine kripto para madenciliğine yasak getirmesi, AB ülkelerinin başlattığı regülasyon çalışmaları işaret edilebilir.

Hindistan kripto para gelirlerine vergi getirdi!

Kripto para yatırımcılarına dikkat çeken uyarı: Beklemede kalın!

Bitcoin toparlanacak mı? İşte son durum...

Beklenen düşüş geliyor! Yatırımcılar zarar edeceksiniz!

Elektrik faturası tutarlarında şok değişiklik! Şubat faturası nasıl gelecek?

Emlakta 2022 nasıl geçecek?