03 / 05 / 2024

Kripto paralar dipten çıkmak için işaret arayışında! Bitcoin'de son durum ne? 

Kripto paralar dipten çıkmak için işaret arayışında! Bitcoin'de son durum ne? 

Düşük likidite ve ABD’deki düzenleyicilerin baskılarıyla karşı karşıya kalan kripto paralar dipten dönüş için Fed’den faiz artışlarını durduracağı ile ilgili kuvvetli işaret arayışında. 



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; şu anda kripto piyasalarının karşı karşıya kaldığı düşük likidite, ABD'deki düzenleyicilerin sektöre ilişkin baskıları dahil olacak şekilde bir dizi sorunu bulunuyor. Fakat, artışın en önemli engellerden biri ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarını durdurmasına ilişkin öngörülerin Haziran'ın sonuna ertelenmesi oldu. 

Fed'in Haziran'da oranları tekrar yükseltme ihtimali kripto paralardan beklenen rallinin de ertelenmesine neden oluyor. 

Kripto paralar dipten çıkmak için işaret arayışında! Bitcoin de son durum ne? 

Bitcoin bu sene yaklaşık yüzde 59 yükseldi faakat düşük likiditenin yukarı ve aşağı hareketleri şiddetlendirmesiyle fiyatlarda da dalgalı seyir hakim oldu. 

Kaiko'nun Araştırma Direktörü Clara Medalie, Bitcoin için “pazar derinliğinde kayda değer bir düşüş” olduğuna dikkat çekti. Pazar derinliği, bir pazarın nispeten büyük alım ve satım emirlerini emme kabiliyetine işaret ediyor. 

Bu düşük olduğunda, nispeten küçük alım-satımlar bir varlığın fiyatının önemli ölçüde yukarı ya da aşağı hareket etmesine sebep olabiliyor.

Kripto paralar dipten çıkmak için işaret arayışında! Bitcoin de son durum ne? 

Kripto sektörü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve ABD hükümetini kesin kurallar koymamakla suçlayarak ABD düzenleyicileriyle adeta savaşıyor. 

SEC Mart'ta Amerikan kripto borsası Coinbase'e olası menkul kıymetler yasası ihlalleri konusunda uyarıda bulundu. Coinbase CEO'su Brian Armstrong, şirketin SEC ile yıllarca sürecek bir mahkeme savaşına hazırlandığına vurgu yaptı. 

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, stabilcoinlerle ilgili yeni yönergeler ve yatırımcılara getirilen sınırlamalar sebebiyle ülkeden çekildiğini Twitter'da açıkladı. 

Kripto paralar dipten çıkmak için işaret arayışında! Bitcoin de son durum ne? 

Kanada vatandaşı olan Binance CEO'su Changpeng Zhao, borsanın paylaşımının ardından haberi retweetledi. Şirketten yapılan söz konusu açıklamada "Kanada blockchain endüstrisinin geri kalanı için büyük umutlarımız vardı. Ne yazık ki, sabitkoinler ve kripto borsalarına sağlanan yatırımcı limitleri ile ilgili yeni düzenleme, şu anda Kanada pazarını Binance için artık dayanılamaz hale getiriyor" ifadelerine yer verildi. 

Peş peşe açıklandı, hesaplara tam tamına 4 bin 336 lira yatırılıyor! Mayıs 2023 bitmeden bu paraları mutlaka alın! 

Dul ve yetim aylığı alanlara zam var mı? Dul ve yetim aylıkları ne kadar oldu? Rakamlara bir bir göz atın! 

Anneler Günü'ne özel porselen ve seramik çeşitleri yüzde 30 indirime girdi! 4 parça kahve takımı 97 TL'ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön