27 / 04 / 2024

Kripto paralar yükseliş için Fed’den gelecek haberleri bekliyor!

Kripto paralar yükseliş için Fed’den gelecek haberleri bekliyor!

Kripto paralarda iç açıcı günler yaşanmıyor. Düşük likidite ve ABD’deki düzenleyicilerin baskılarıyla karşı karşıya kalan kripto paralar dipten dönüş için Fed’den faiz artışlarını sona erdireceğine ilişkin kuvvetli işaret arıyor.



Kripto paraların lokomotifi Bitcoin, kısa süreliğine 26 bin doların altına düştü. Bu nedenle, kasım ayından bu yana en kötü haftayı geride bıraktı. 17 Mart tarihinden bugüne kadar en düşük seviye olan 25.878 dolara kısa bir süre düştükten sonra yükselişe geçen Bitcon önceki gün en yüksek seviye olan 26.989 doları gördü. Bu sayede, haftalık yüzde 7.5'lik kayıpla 11 Kasım tarihinden bugüne kadar en kötü haftasını yaşamış oldu. Ethereum ise haftalık yüzde 4 seviyesini bulan kayıpla beraber dün 1.800 doların hemen altında hareket etti.

Kripto paralar yükseliş için Fed’den gelecek haberleri bekliyor!

LİKİDİTE SORUNLARI

Şu anda kripto para piyasalarının karşı karşıya olduğu, düşük likidite, ABD'deki düzenleyicilerin sektöre ilişkin baskıları dahil olmak üzere bir dizi problemi bulunuyor. Fakat yükselişin önündeki en önemli engellerden biri ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarını sona erdirmesine ilişkin beklentilerin haziran sonrasına ertelenmiş olması. Fed'in haziran oranları yeniden artırma olasılığı kripto paralardan beklenen rallinin de ötelenmesine neden oluyor.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön