27 / 04 / 2024

Kripto paralar için araştırmalar hızlandı!

Kripto paralar için araştırmalar hızlandı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, kripto para borsalarına yönelik araştırmaların hızlanacağını söyledi. 



ABD'de kripto para borsalarına yönelik araştırmalar hızlandı. Sputniknews'te yer alan habere göre; Brainard, CoinDesk tarafından düzenlenen video konferans etkinliğinde, kripto para borsasına yönelik açıklamalar yapıldı. 

Kripto ödemelerinin ABD ödeme sistemini dramatik bir şekilde değiştirdiğini söyleyen Brainard, salgında temassız ödeme işlemlerin arttığını düşük maliyetli ödemelere erişimin tercih edildiğini söyledi. 

Brainard, Fed'in merkez bankası kiripto para borsasına yönelik  araştırmalarını hızlandırdığını bildirdi.

Kripto paralar için araştırmalar hızlandı!

AB'nin masada olması hayati öneme sahip

Fed'in nakit de dahil olmak üzere güvenilir ödeme sistemlerine erişim sağlanmasının önemli olduğunun altını çizen Brainard,taahhüdün bir parçası olarak  vatandaşların ve işletmelerin ihtiyaç ve tercihlerinin zaman içinde dijital ödemeleri ne kadar tercih ettiğinin araştırılması gerektiğini söyledi.

Merkez bankasının dijital para ödemelerinin uygulamaya konulmasının ABD'de perakende ödemelerde rekabet için önemli ortam yaratılmış olacak. 

Kripto paralar için araştırmalar hızlandı!

Merkez bankası dijital para biriminin çıkarılması ve yurtdışında ödemelerinin yapılmasının küresel anlamda etkilerinin olabileceğini söyleyen Brainard yurtdışı ödemelerde dijital para birimlerinin öne çıkma potansiyeli ve doların rezerv para birimi rolü değerlendirildiğinde ABD'nin, yurtdışı ödemelerde standartların geliştirilmesinde masada yer almasının hayati öneme sahip olduğu belirtildi.

İngiltere'den kripto para açıklaması!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön