29 / 04 / 2024

Kripto paralar için çarpıcı uyarı! Uzman isim resmen açıkladı! 

Kripto paralar için çarpıcı uyarı! Uzman isim resmen açıkladı! 

Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü kripto para piyasasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı ve uyarılarda bulundu. Süllü, Bitcoin için 19 bin doları işaret etti...



Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, "Küresel piyasalarda risk iştahı oldukça zayıf seyretmeye devam ediyor. ABD’nin resesyona gireceği yüzde 85 olasılıkla fiyatlanırken endekslerde de önemli bir iştah veya alım talebinin olmadığını görüyoruz" diye konuştu ve kripto paralara ilişkin önemli uyarılarda bulundu. 

Kripto paralar için çarpıcı uyarı! Uzman isim resmen açıkladı! 

Haftasonu Bitcoin’in hızlı bir şeklide 20 bin doların altına düşmesi ve 17 bin 600 seviyesini test etmesiyle piyasada şok yaşandığına dikkat çeken Süllü, "Daha önce de değindiğimiz üzere madenci maliyetlerinde ortalama 18.000$ civarında. Bu nedenle 20.000$ ve gerisinin ihtimalini dahi düşünmek fazlasıyla gerilmeye yetiyor.

Milliyet'in aktardığına göre; bu nedenle sadece Mayıs ayında satılan 4.411 BTC miktarı, yılın ilk 4 ayın toplam satışından 4 kat daha fazla. Madencilerin maliyetler nedeniyle ciddi problemlerle karşılaşmasına ek olarak İran, 1000 lisanslı madencinin aşırı elektrik kullanımı sebebiyle üretime ara vermesini istedi" açıklamasında bulundu. 

Tether ile ilgili de konuşan Süllü, "Tether konusunda oldukça hassasız ki kripto paraların omurgasını oluşturan stablecoinlerin en büyüğü olan Tether’in 1:1 dolar peg (bacak) kaybetmesi ve saldırıya uğraması bizi 17.600$ seviyesine hızlıca çeken etmen oldu" dedi ve para girişlerinin zayıf olduğuna, fiyat geriledikçe artması öngörülen iştahta toparlanma olmadığına ve dolayısıyla yeni alım olmadığına dikkat çekti. 

Kripto paralar için çarpıcı uyarı! Uzman isim resmen açıkladı! 

Tknik olarak BTC/USDT ele alındığında 17 bin 600 doların dibi görüldükten sonra tepki alımlarının hacminin yeterli olmadığını aktaran Süllü, "20 bin 500 dolar seviyesini aşmakta ve üzerinde kalıcı olmakta zorlanıyor. Saatlikte yükselen kanal çizen Bitcoin için yükselişler realizasyon seçeneği olarak görülürken 20 bin 200 doların altına geçmesi 19 bin dolar seviyelerine kadar baskıyı artırabilir. Görünüm zayıf" şeklinde konuştu. 

Dolar adım adım 25 TL'ye gidiyor! Ekonomist Selçuk Geçer yeni tarihi açıkladı!

Kuyumcularda bugün gram altın ve çeyrek altın ne kadar? Yatırımcılar tetikte! 21 Haziran 2022 güncel altın fiyatları

THY en az lise mezunu 1300 personel ve işçi alımı yapacak! İşte Türk Hava Yolları personel başvuru şartları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön