07 / 05 / 2024

Kripto paralar neden düşüyor? İşte kripto paraları düşüren o 2 kritik etken!

Kripto paralar neden düşüyor? İşte kripto paraları düşüren o 2 kritik etken!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan kripto paralar neden düşüyor? Kripto paralarda düşüş sürecek mi? İşte kripto paraları düşüren o etkenler...



BİTCOİN NEDEN DÜŞÜYOR?

Türkiye Gazetesi'nin aktardığına göre, kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin’deki sert düşüş yeni haftada da devam ediyor. 30 bin dolar seviyesinde kalmaya çalışan Bitcoin yeniden 29 bin doların altına kadar geriledi. Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü Bitcoin'in düşüş sebebi ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bitcoin’deki düşüşü Luna olayı öncesi ve Luna olayı sonrası olarak iki zamana ayırabiliriz.

Kripto paralar neden düşüyor? İşte kripto paraları düşüren o 2 kritik etken!

Nasdaq ile korelasyonun artması ve Fed stresi ile birlikte Amerikan endekslerinin de aşağı gelmesi Bitcoin’i aşağı çekti. Fakat biz bu süreci 40 binlere kadar fiyatlamıştık. Daha sonra kopan Luna krizi Bitcoin’de çok daha sert satışların gelmesine neden oldu. CoinShares her hafta rapor yayımlıyor. Rapora göre; kripto para piyasasında düşüş kaydedilen dönemde Bitcoin’e yüzde 65 yatırım yapıldı. Yatırımcılar Luna krizinden kaynaklı yaşanan bu düşüşü Bitcoin’de yüksek alım iştahı olarak değerlendirdi”

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön