Kripto Paralar

Kripto paralar savaştan nasıl etkilendi? Bitcoin değer kaybedecek mi? Yatırımcılar dikkat!

Jeopolitik nedenlerden dolayı kripto piyasaları düşüş yaşarken bir hafta sonra Bitcoin kısa süreliğine 44 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı. Bu sırada Binance CEO'su Changpeng Zhao, Bitcoin ve kripto para yorumlarında bulundu.

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance CEO'su Changpeng Zhao, sosyal paylaşım sitelerinden biri olan Twitter hesabında "Piyasanın anlaması genellikle bir hafta sürer." paylaşımını yaptı.



Yaptığı bu paylaşım Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaş açmasının ardından kripto pazarının serbest düşüşe geçmesinin ardından geldi. Kriptokoincom'dan Aslı Dinçer'in haberine göre; CEO Changpeng Zhao, Doğu Avrupa'daki belirsizliğin bir getirisi olarak ayıların baskın hale geldiğini öne süren haberlere yanıt olarak tam bir hafta önce Twitter'da son yükseliş ivmesinden bahsetti. Bu tür olayların genellikle kripto para isteğini artıracağını, fakat elbette her zaman yanılabilme ihtimali  olduğunu kabul ettiğini söyleyerek şu cümleleri kurdu:

"Anlamadığım şeyler var. 'Öngörülemeyen bir jeopolitik durumun' kripto talebini artıracağını düşünürdüm. Ya ben (genellikle) kapalıyım ya da onlar fırsatlara kapalı?"

Vladimir Putin'in Ukrayna'da bir askeri operasyonu açıklayan yayınından dakikalar  sonra, piyasalar sarmal bir şekilde düştü ve kısa bir sürede tüm kripto piyasası yaklaşık 150 milyar dolar zarara uğradı. Ethereum ve en ünlü kripto para Bitcoin ve benzeri  varlıklar aylık en düşük seviyelerini gördü ve işlem hacimleri de geriye doğru çekildi.

Ukrayna'da kripto para bağışları çoğalıyor

İlk sektör tepkilerine rağmen, çatışma istemeden kripto para birimlerine olan isteği çoğalttı. Bunun nedeni ise, Rusya ekonomisine yaptırımlar getirmesi ve yaptırımlardan etkilenen kurumların kripto para birimlerine geçişine yol açması, Ukrayna'da bulunan bazı finans kurumlarının da hizmetleri durdurması olarak gösterilebilir. Ukrayna'da bulunan finans kurumları çatışmanın baskısı altında kalmaya devam ettikçe, insanların nakit paraya erişimi zorlaştı. Nakit kıtlığı sebebiyle, iki Danimarkalı muhabir Emil Filtenborg ve Stefan Weichert Ukrayna'dan kaçmak için 0.059 Bitcoin kullanarak bir Mazda 3 satın aldıklarını söyledi.

Ukrayna'ya yapılan kripto para bağışları, hükümetin Ethereum ve Bitcoin ile bağış çağrısı yapma kararının ardından 50 milyon doları geçti. Rusya'da Tether ve Ruble arasındaki işlem hacimleri gelmiş geçmiş en yüksek seviyeye ulaşarak kendi rekorunu kırdı.

Kripto savaşı mı geliyor? Bitcoin süper silah oldu!

Rusya-Ukrayna krizi kripto paralara nasıl yansıdı? Uzmanlardan Rusya için çarpıcı kripto uyarısı!

Kripto para dünyasında neler oluyor? Hızlı yükselişin ardında savaş mı var?