28 / 04 / 2024

Kripto para dünyasında neler oluyor? Hızlı yükselişin ardında savaş mı var?

Kripto para dünyasında neler oluyor? Hızlı yükselişin ardında savaş mı var?

Kripto para piyasasının ve özellikle lider Bitcoin’in hızlı yükselişinin ardında Ukrayna-Rusya savaşı olduğu düşünülüyor. İşte detaylar…



Özellikle lider kripto para birimi Bitcoin’in ve genel olarak tüm kripto para piyasasının, son 24 saat içindeki sert yükselişi kafaları karıştırdı. Hemen hemen her coin için yükseliş gözlemlenirken, son 24 saatte kripto para piyasa değeri, 202 milyar dolar artarak 1 trilyon 912 milyar dolara çıktı.

Bitcoin ise, liderliğini koruyarak son bir yıl içindeki en sert günlük yükselişi gerçekleştirdi ve yüzde15 oranında artış ile bugün 44 bin 200 dolara kadar ulaşmayı başardı.

Ukrayna-Rusya savaşı ile yalnızlaşan Rusya’ya yönelik dünya ülkelerinin finansal yaptırımları devam ediyor. Rusya da sermaye kontrolünü sağlamak amacıyla vatandaşlarının ülke dışına döviz çıkarmasını yasakladı. Dolayısıyla tüm bu yaptırımlar sonucunda uluslararası ticaret trafiği gerileyen Rusya’da, hava sahalarının kapanması, swift sisteminden çıkarılması ve Rublenin değer kaybetmesi nedeniyle kripto paraya ilgi daha da arttı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön