30 / 04 / 2024

Kripto paralara Fed engeli!

Kripto paralara Fed engeli!

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Mart ayıda faiz yükselişine başlayacağı  beklentisi kripto para piyasasını da hareketlendirdi. Sabah saatlerinde 36 bin 250 dolar seviyesinden işlem gören Bitcoin’deki günlük düşüş yüzde 3 olarak gerçekleşti.



ETHEREUM, CARDANO VE SOLANA FİYATLARI

Lider kripto para Bitcoin’den sonra en yüksek işlem hacmi bulunan Ethereum da yüzde 1,5’lik kayıpla 2 bin 415 dolar seviyelerinden işlem gördü.

Cardano 1,05 dolarla işlem görürken, dün 100 doları aşan Solana ise sert geriledi ve 88 dolardan işlem gördü.

Kripto paralara Fed engeli!

‘MARTTA FAİZ ARTIŞI FİYATLANIYOR’

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü konuya ilişkin değerlendirme notlarında, Fed’in Mart'ta faiz artıracağına ilişkin beklentinin fiyatlanmaya başlandığına dikkat çekti.

Notta, “Son zamanlardaki para girişleri ve borsalardan Bitcoin çıkışları göz önünde bulundurulduğunda 35 bin seviyesinden itibaren Bitcoin tepki verebilir ve bu da altcoinleri yeniden hareketlendirebilir” ifadeleri kullanıldı. 

Rusya'nın kripto para ve madenciliği yasaklamayacaklarını sadece regüle edecekleri açıklamasınsa bulunmasının baskıyı hafiflettiğine dikkat çeken Süllü, “Bitcoin'de tüm senaryolar 35 bin üzerinde tutunmada geçerlidir. Fed'in atlatılması sonrası piyasada bir miktar rahatlama bekliyoruz.” şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön