27 / 04 / 2024

Kripto paralara nasıl yatırım yapılır? Kısa vadede mi, uzun vadede mi kazandırıyor? İşte doğru yatırımın püf noktaları!

Kripto paralara nasıl yatırım yapılır? Kısa vadede mi, uzun vadede mi kazandırıyor? İşte doğru yatırımın püf noktaları!

Bybit, son yılların en gözde yatırım araçlarından kripto paralara ilişkin yatırımcıları bilgilendirici açıklamalarda bulundu. İşte kripto paralara doğru yatırım yapmanın kuralları, detayları haberimizde…



 

Dijitalleşmeyle birlikte kripto paralar son yılların en gözde yatırım araçlarından biri oldu. Peki, kripto paralara nasıl yatırım yapılır? Uzun vadeli kripto yatırımı nedir? Yatırım yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Hangi kriterleri göz önünde bulundurmak gerekir? İşte bütün bunlar kripto paralara yatırım yapmanın püf noktaları… Yüksek kar beklentisiyle uzun vadede zarara uğramamak için bilinçli hareket edilmesi konusunda uzmanlar uyarıyor.

Kripto para borsalarından Bybit de yatırımcıları bilgilendirmek amacıyla bütün bu soruları açıklığa kavuşturdu. Bybit Learn ile uzun vadeli kripto yatırımı yapmanın A’dan Z’ye kurallarını anlattı. Öncelikle kripto paralar kısa vadeli mi, uzun vadeli mi yatırım aracı? Genelde yatırımcılar kısa vadede seri alım satım yaparak kar elde etme beklentisinde ancak uzun vadeli kripto yatırımlarının, olağanüstü kazançlar sağlama konusunda müthiş bir potansiyele sahip olduğu belirtiliyor. Çünkü uzun vadeli yatırımların kazandırma potansiyeli daha yüksek. Kısa bir zaman diliminde küçük fiyat değişimlerinden ziyade, daha geniş bir aralıktaki fiyat değişimlerinden daha fazla kar elde etmek mümkün.

UZUN VADELİ KRİPTO YATIRIMI NEDİR?

Peki, uzun vadeli kripto yatırımı nedir? Yatırımcıların uzun süreler elde tutmak amacıyla yaptığı dijital varlık satın alımlarını ifade ediyor. Uzun vadeli düşünenler, fiyatların ne zaman dip veya zirve yapacağını öngörmek yerine kaliteli bir kripto projesinin uzun vadeli büyüme fırsatlarını takip ediyor.

Uzun vadeli kripto yatırımları, varlığını sürdürme gücünü kanıtlamış projelere yatırım yaparken, genellikle yüksek bir piyasa değerine sahip oluyorlar. Diğer yandan; uzun vadeli yatırımların hem artısı hem eksisi bulunmakta. Yatırımcıların karar verirken hedeflerine ve yatırım tarzına göre karar vermesinde yarar var.

RİSKİ DAHA DÜŞÜK SEVİYEDE

 Uzmanlar, uzun vadeli kripto yatırımlarının riskinin daha düşük olduğunu ileri sürüyor. Kısa vadeli fiyat dalgalanmalarını takip etmek yerine uzun vadeli getiriye odaklanmanın önemli kazançlar sunacağı belirtiliyor. Bybit Learn, yatırımcılara belirli bir getiriye ulaşana kadar veya belirli bir süre boyunca varlıkları elde tutmayı tavsiye ediyor.

Uzun vadeli yatırımın dezavantajlı tarafları da bulunmakta. Peki, nedir eksileri? Uzmanlar, bazı durumlarda, kripto piyasasında yapılan gün içi işlemler ve kısa süreli elde tutmaların daha uygun olabileceğini belirtiyor.

AMAN BUNLARA DİKKAT EDİN!

Bybit Learn, kripto para yatırımcılarına şu tavsiyelerde bulundu:

  • Büyüme potansiyeli için hedefe ulaşıncaya kadar yatırımlarınıza dokunmayın.
  • Stresten dolayı yanlış karar vermeyin. Çoğu yatırımcı, dijital varlıkları zamanından önce veya çok geç satıp binlerce ve hatta milyonlarca dolar zarara uğrayabiliyor. Uzun vadeli yatırım yapınca ise yanlış karar verme olasılığı azalıyor.
  • Gün içerisindeki küçük fiyat dalgalanmalarını paraya dönüştürmeye çalışmak yerine uzun vadeli yatırım yapmak daha karlı olabiliyor.
  • Ancak kripto para yatırımlarında da diğer yatırımlarda olduğu gibi kaybetme olasılığı da sözkonusu. Bu yüzden yatırım yapmadan önce mutlaka kendi araştırmanızı da yapmayı ihmal etmeyin.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön