02 / 05 / 2024

Kripto paralara yasak geliyor mu? Hangi ülkeler düzenleme yapıyor?

Kripto paralara yasak geliyor mu? Hangi ülkeler düzenleme yapıyor?

Kripto paralarla ilgili birçok ülke düzenleme çalışmalarına start verirken, yatırımcılar sektörü nelerin beklediğini merak ediyor. Peki kripto para sektörünü neler bekliyor? İşte ayrıntılar...



PONZİ İDDİASI

Sankar konuyla ilgili açıklamasında, “Kripto para birimlerinin düzenlenmesi gerektiğini savunanların öne sürdüğü argümanları inceledik ve hiçbirinin temel incelemeye dayanmadığını gördük” ifadelerini kullanarak, kripto paraların “Ponzi tipi dolandırıcılıktan daha kötü” olduğuna vurgu yaptı. Sankar, “Kripto varlıkların bir para birimi, varlık veya emtia olarak tanımlanmaya uygun olmadığını da gördük. Bunların temel nakit akışları ve değerleri yoktur, Ponzi şemalarına benziyorlar ve hatta Ponzi’den daha da kötü olabilirler ”dedi. 

Sankar, kriptoların kısıtlanmadan genişlemesini ve gelişmesini sürdürmesi halinde bunun finansal sistemde zarar yaratabileceğini dile getirdi. ,

Kripto paralara yasak geliyor mu? Hangi ülkeler düzenleme yapıyor?

‘BLOK ZİNCİR İÇİN KRİPTO PARAYA GEREK YOK’

Sankar, kriptoların finansal sistemi atlamak amacıyla geliştirildiğine ve blok zinciri teknolojisinin gelişmesi amacıyla kriptolara izin verilmesinin gerekli olduğu argümanını onaylamadığına vurgu yaptı. 

Kriptoların yasadışı parasal faaliyetlerde de kullanıldığına dikkat çeken yetkili, kripto paralara yasak getirilse de blockchain teknolojisinin kullanımının devam edebileceğinin altını çizdi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön