Kripto Paralar

Kripto paralarda tarihi zirve hayal mi oldu? Piyasada yaprak kıpırdamıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para piyasalarında tatsız seyir sürüyor. Peki kripto parada tarihi zirveler hayal mi oldu? İşte merak edilen sorunun yanıtı...Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre, 2021 yılının son aylarında ralli yaparak tarihi seviyelere gelen kripto paralar 2022 yılında adeta deprem yaşıyor

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralar yeni yılda iyi bir başlangıç yapamadı. Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre, 2021 yılının son aylarında ralli yaparak tarihi seviyelere gelen kripto paralar 2022 yılında adeta deprem yaşıyor. Yaşanılan mağduriyetlerle gündeme gelen Bitcoin ile başlayan düşüş eğilimi diğer güçlü kripto paraları da etkiledi. Yaşanan gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin tarihi zirvesi olan 69 bin dolardan 32 bin dolara indi. Yüzde 53’lük dev kayıp yaşayarak, ayı piyasasının içine düşen kripto para birimi Bitcoin’e ilişkin olarak beklentiler boşa çıkmaya başladı.

KORKU ENDEKSİ AŞILDI MI?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimi Bitcoin’in korku endeksi incelendiğinde uzun zamandır aşırı korku bölgesinde bulunuyor. Yaşanan gelişmelere göre, bugün 20 puanla korku endeksinde zirveleri oynayan kripto para birimi Bitcoin’in dominansı da yüzde 41 seviyelerinde. Resmi olarak açıklanan verilere göre, piyasada yine hakim olan kripto para birimi Bitcoin olarak ön plana çıkıyor.

TARİHİ ZİRVELERE NASIL DÖNÜLÜR?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paraların geçtiğimiz Kasım'da gördüğü tarihi yüksek seviyeleri test etmeleri için büyük aşamalar gerekli. 
ABD Merkez Bankası Fed’in enflasyonu durdurabilmek amacıyla Mart'ta gerçekleştireceği faiz toplantısında faiz artırım kararı çıkması bekleniyor. Yaşanan böylesi bir durumda piyasada dolara olan talebin yükselecek olmasından dolayı son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimleri yine arka plana itilebilir.

Bununla beraber Rusya-Ukrayna arasındaki çatışma riski de yatırımcıları nakitte veya nakite döndüğünde değerini koruyabilen emtialara yöneltiyor. Yaşanan tüm bu gelişmelerin dışında tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs vakaları da piyasalarda durgunluğa sebep olabileceği beklentisi de oldukça hakim.

BITCOIN YİNE Mİ DÜŞÜYOR?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin’in fiyatı yine düşüş gösteriyor. Tarihi zirvesinden yüzde 46'lık bir oranda geride olan ve ayı piyasası içinde yer alan kripto para birimi Bitcoin saat 08:38 itibarıyla yüzde 4’e yakın bir kayıp yaşayarak, 37 bin dolar seviyelerine indi. 

ETHEREUMDA SON DURUM NE?

Yaşanan gelişmelere göre, 5 bin dolar hedefini aşamayan kripto para birimi Ethereum da tarihi yüksek seviyelerinden neredeyse yüzde 50 daha aşağıda işlem görüyor. Yine son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimi Ethereum saat 08:38 itibarıyla yüzde 4 oranında bir kayıp yaşayarak, 2 bin 650 dolardan alıcı buluyor. Gün içerisinde en düşük 2 bin 615 dolar, en yüksek de 2 bin 812 dolar seviyelerindeydi.

RIPPLE DÜŞÜŞTE Mİ?

ABD’de davası devam eden ve bunu spekülatif araç şeklinde kullanan Ripple da düşüş eğilimini sürdürüyor. Yaşanan gelişmelere göre, Ripple saat 08:38 itibarıyla yüzde 4’lük bir kayıp yaşayarak, 0,6051 dolarda yer alıyor.

SOLANA 100 DOLARIN ALTINDA KALDI

Yaşanan gelişmelere göre, yüz binlerce yatırımcının mağdur olduğu Solana da düşüşe devam ediyor. Mağduriyetlerle gündeme gelen Solana saat 08:38 itibarıyla yüzde 10’a yakın bir düşüş göstererek, 98.78 dolardan alıcı buldu. Solana Kasım'da 259 doları görmüştü ancak şimdi yüzde 62 oranında uzaklaştı.

YÜKSELENLER ALTCOINLER Mİ?

Yaşanan gelişmelere göre, en çok yükselenler listesinde altcoinler şimdilik başa oturdu. Herhangi bir neden olmadan spekülatif şekilde fiyat hareketlerinde olan altcoinler yatırımcılarına bir anda yüksek kazançlar sağlamış olduğu gibi bir anda da paralarının neredeyse tamamını yitirmelerine sebep oldu.

Resmi olarak açıklanan verilere göre, OOKI yüzde 59 oranında yükselişle 0,020 dolar, FORTH yüzde 38 oranında yükselişle 7,27 dolar, QNT yüzde 22 oranında yükselişle 126,7 dolar, IDEX yüzde 71 oranında yükselişle 0,29 dolar seviyesinde işlem görüyor.

EN ÇOK DÜŞENLER HANGİLERİ?

Açıklanan resmi verilere göre, en çok düşenler listesinde de altcoinler yer alıyor. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen bazı altcoinler şimdi de düşüşte liderliğinde.

ACA yüzde 15 oranında düşüşle 1,25 dolar, JOE yüzde 16 oranında düşüşle 1,28 dolar, PEOPLE yüzde 14 oranında düşüşle 0,075 dolar, ANC yüzde 13,5 oranında düşüşle 1,33 dolar seviyesinde.

HACİM LİDERİ DEĞİŞTİ Mİ?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para piyasasında en yüksek hacime sahip olan kripto para devi Bitcoin liderliği 455.7 milyar dolar, Ethereum 444.7 milyar dolar, Solana da 148.6 milyar dolar ile elinde tutuyor.

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Kripto paraların geleceği ne olacak?

Kripto paralar balon mu?

Gram altında kritik seviye! Bu eşik aşılırsa...