27 / 04 / 2024

Dünyada kaç kişi kripto kullanıyor? Kripto milyarderlerinin sayısı kaç? Öğrenmek için hemen bakın!

Dünyada kaç kişi kripto kullanıyor? Kripto milyarderlerinin sayısı kaç? Öğrenmek için hemen bakın!

Henley & Partners tarafından yayınlanan Kripto Varlık Raporu'na göre, dünya genelinde en az 1 milyar dolar değerinde kripto varlığı olan kişi sayısı 22. Detaylar için tıklayın.



Dünya çapında yüz milyonlarca insan, ister Bitcoin ister alternatif para birimi olsun bir tür kripto varlığına sahip durumda. Henley & Partners tarafından yayınlanan Kripto Varlık Raporu'na göre toplamda 425 milyon kişinin kripto kullandığı belirtiliyor.

Kripto popülaritesinin zirvede olduğu günlerdeki gibi hızla büyüyemiyor ancak oldukça yaygın bir yatırım aracı olma özelliğini koruyor. CFA Enstitüsü ve Finans Sektörü Düzenleme Kurumu (FNRA) tarafından bu yılın başlarında hazırlanan bir rapor, Z kuşağının yarısından fazlasının (18 ila 25 yaş arası) kripto varlıklara yatırım yaptığını ortaya koydu.

Nisan ayında yapılan bir Pew Research anketine göre Amerikalıların yüzde 75'i, kripto paraya yatırım yapmanın güvenli olduğundan emin değil. Yüzde 45'i yatırımlarının bekledikleri gibi sonuç vermediğini ifade ederken, yalnızca yüzde 15'i kazançlarının beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğini söyledi.

Henley & Partners tarafından Salı günü yayımlanan rapor, 88 bin 200 kişinin en az 1 milyon dolar değerinde kripto varlığı olduğunu ortaya koydu. Bu rakam, genel kripto kullanıcılarının yüzde 1'inden daha azı anlamına geliyor. Bunların yaklaşık 40 bin 500'ü Bitcoin'e yatırım yapıyor; bu da toplamın yüzde 46'sını oluşturuyor.

100 milyon doların üzerinde kripto varlıklara sahip olan sadece 182 yatırımcı bulunuyor ve bunların 78'i yatırımlarının çoğunu Bitcoin'de değerlendiriyor.

En az 1 milyar dolar değerinde kripto varlığı olan kişi sayısı ise 22. Bunlardan 6'sı yatırımlarını Bitcoin'de bulunduruyor.

Dünyada kaç kişi kripto kullanıyor? Kripto milyarderlerinin sayısı kaç? Öğrenmek için hemen bakın!

COİNBASE KRİPTO TABANLI KREDİ VERECEK

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, kripto sektöründe oluşan bir boşluğu doldurmak için düğmeye bastı.

2022 yılında kripto endüstrisinde yaşanan kriz esnasında iflas eden kripto kredi şirketleri Celsius, BlockFi ve Genesis Global’dan sonra bu alanda oluşan boşluğu doldurmak için Coinbase harekete geçti ve ABD’de kurumsal yatırımcılar için kripto tabanlı kredi hizmeti vereceğini açıkladı. Bloomberg’in haberine göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) başvuran şirket, Prime segmentindeki müşterilerine kripto tabanlı kredi hizmeti sunmak için ilk aşamada 57 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Coinbase tarafından yapılan açıklamada belirli standartlara tabi şartlara göre kurumsal yatırımcıların platforma kripto varlık teminatı göstererek kredi kullanabileceği ifade edildi. 


 


 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön