04 / 05 / 2024

Kripto'da büyük vurgun! 

Kripto'da büyük vurgun! 

Kripto para dolandırıcılığı sadece 2022'de 3 milyar doları gördü. Hackerlar Ekimde 712 milyon dolar çaldı.



Elde edilen 3 milyar doların büyük kısmı Ekim ayında gerçekleşti. 15 gün boyunca 11 farklı kripto dolandırıcılığı gerçekleştirildi ve 718 milyon dolar çalındı. Şirket, “Ekim ayı şu anda hack etkinliği için şimdiye kadarki en büyük yılın en büyük ayı ve ayın yarısından fazlasının bitmesine daha çok var” ifadelerini kullandı.

Araştırma firması ayrıca bilgisayar korsanlarının hile yapma şeklinin değiştiğini söylüyor. Daha önce borsalara saldıran bilgisayar korsanları, artık dijital varlıkların farklı blok zincirleri arasında transferine izin veren “zincirler arası köprüleri”  hedef almaya başladı.

Kriptolarda yeni dönem! Artık vergi alınacak! Bitcoin’de 13 Eylül'den bu yana ilk...

Chainalysis’e göre çapraz zincir köprüler, yaklaşık 600 milyon doların çalınmasıyla bilgisayar hackerlar için ana hedef olmaya devam ediyor. Bu ayın yüzde 82’sini ve tüm yılın ise yüzde 64’ünü oluşturuyordu. Hackerların Binance’ten 570 milyon dolarlık kripto para çalması da ilgi çekti.

Chainalysis, bugüne kadar 125 kripto dolandırıcılığı olduğunu söylüyor. Ancak, bu ayın sonunda çok daha fazlası bekleniyor. Kripto para birimlerinin yasalara tabi olmaması, onları bilgisayar korsanları için favori bir hedef haline getiriyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön