06 / 05 / 2024

Kriptolar Ukrayna Rusya savaşından nasıl etkilendi? Bitcoin'i neler bekliyor?

Kriptolar Ukrayna Rusya savaşından nasıl etkilendi? Bitcoin'i neler bekliyor?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’daki Rus işgalini durdurmayı kabul etmemesinden sonra batılı ülkeler tarafından Rusya’ya yeni yaptırımlar hayata geçirilirken, Ukrayna krizinde gevşeme göstergesi olmamasına karşın kriptoların devi Bitcoin haftasonu 38-40 bin dolar seviyesinde oldu. 



Sözcü'de yer alan habere göre; son günlerde Bitcoin ve hisse senedi piyasasının arasında ciddi bir paralellik olduğu gözleniyor. Cuma günü Rusya’nın Ukrayna’da askeri anlamda hızlı ilerleyiş göstereceğine ilişkin öngörüler sebebiyle hisse senedi piyasalarındaki fırtına dağılarak toparlanmaya başlamıştı. Bu toparlanmayla orantılı şekilde Bitcoin'de yaşanan kayıplarda silindi. Kriptoların devi Bitcoin bu şekilde hafta başındaki seviyelere yaklaştı.

ABD merkezli finans ajansı Bloomberg tarafından dün açıklanana göre, Rusya’nın Ukrayna’daki askeri ilerlemesi beklenenden daha yavaş seyretti. Ayrıca Ukrayna ve Rusya arasındaki başlaması öngörülen müzakereler de ateşkes öngörüsünü yükseltebilir.

Kriptolar Ukrayna Rusya savaşından nasıl etkilendi? Bitcoin i neler bekliyor?

KRİPTO PİYASASI HANGİ GELİŞMELERİ TAKİP EDECEK?

Piyasalarda gelecek şüreçte savaşın seyrini yakın plandan izlenecek. Savaşın uzamasıyla ilgili öngörülerin yükselmesi durumunda piyasaların da derinden etkilenebileceği öngörülüyor. Batılıların Rus bankalarına ilişkin yaptırımları çoğaltması da Rus ekonomisine paralel şekilde Avrupa ekonomisine de yansıyabilir. Bu da piyasa aktörlerinin riskli varlıklardan ve bu nedenle Bitcoin’den kaçmasına etki edebilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön