06 / 05 / 2024

Kriptolar Ukrayna Rusya savaşından nasıl etkilendi? Bitcoin'i neler bekliyor?

Kriptolar Ukrayna Rusya savaşından nasıl etkilendi? Bitcoin'i neler bekliyor?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’daki Rus işgalini durdurmayı kabul etmemesinden sonra batılı ülkeler tarafından Rusya’ya yeni yaptırımlar hayata geçirilirken, Ukrayna krizinde gevşeme göstergesi olmamasına karşın kriptoların devi Bitcoin haftasonu 38-40 bin dolar seviyesinde oldu. 



Aynı zamanda bu durumların ekonomiye kötü yansıyacak olması sıkılaşmak için hazırlık yapan merkez bankalarının daha da şahinleşmesini sağlayabilir. Mart ayında ABD Merkez Bankası’nın faiz yükseltimi yapması öngörülüyordu. Sıkılaşma döngüsünün hız kazanması ve merkez bankalarının şahinleşmesi de kripto ve menkul kıymet piyasalarının riske girmesine neden olabilir. 

Kriptolar Ukrayna Rusya savaşından nasıl etkilendi? Bitcoin i neler bekliyor?

MADENCİLİK OLUMSUZ ETKİLENDİ

Ayrıca hem Ukrayna hem de Rusya’daki pek çok madencinin üretimlerinin savaş sebebiyle olumsuz etkilendiği belirtildi. Bu sebeple Bitcoin madenciliğinde de gerileme yaşandığı görüldü. Ukrayna’da kimi madencilik tesislerinin çatışma alanlarında yer aldığına ve kapatıldığına dikkat çekildi. Aynı zamanda olası çatışma bölgelerindeki tesislerin de taşındığı görüldü. 

Kripto para sistemindeki merkeziyetsiz platformlar nasıl işliyor?

Bitcoin'le ilgili şok tahmin! Dikkat! Şubat sonunda...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön