01 / 05 / 2024

Kritik gün geldi çattı! Asgari ücret, memur ve emekli zammı belli oluyor

Kritik gün geldi çattı! Asgari ücret, memur ve emekli zammı belli oluyor

Memur, emekli ve asgari ücretlinin alacağı zammı belirleyecek en kritik parametrelerden biri de enflasyon rakamları oluyor. Bugün TÜİK, mayıs ayı enflasyon verilerini paylaşacak. İşte tüm detaylar...



ZAM ORANLARININ BELİRLENMESİNE SON 1 VERİ KALACAK 

Memur ve emekliye zam temmuz ayında açıklanacak olan 6. ayın enflasyon rakamı sonrası netleşecek. Yarın (5 aylık) enflasyon rakamlarının belli olmasıyla birlikte memur, emekli ve asgari ücretliye verilecek zam oranı için son 1 veri kalmış olacak. 

YÜZDE 15'LİK ZAM GARANTİLENMİŞ OLDU 

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 aylık enflasyon farkına göre zam alacak. Nisan ayında açıklanan 4 aylık enflasyon verilerine göre, SSK ve Bağkur emeklilerinin zammı da yüzde 15.21’e ulaştı. Daha önce en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya çıkarılması için düzenleme yapılmıştı. Bu zam döneminde, 7 bin 500 liranın üzerinde aylık alan emeklilerinin aylıklarının da kademeli olarak yükseltilmesi için çalışma yapılması bekleniyor. Emekliler için bir diğer beklenti de enflasyon farklarının üzerine refah payı ilave edilmesi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön