Ekonomi

Kritik karar sonrası euro/TL kaç lira oldu? Son dakika euro kuru 13 Temmuz 2022...

Dün 17,56 TL seviyesinde işlem gören euro bugün güne 17,54 TL'den başladı. Bugün açıklanan krtik ABD enflasyon rakamlarından sonra euro kaç lira oldu? İşte son dakika euro kuru 13 Temmuz 2022... Saat 15:30 da açıklanan ABD enflasyon rakamlarından sonra piyasalarda hareketlilikler başladı

Piyasalar bugün ABD enflasyon rakamlarına odaklanmıştı. Saat 15:30 da açıklanan ABD enflasyon rakamlarından sonra piyasalarda hareketlilikler başladı.

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haziran ayında yüzde 9,1 ile son 41 yılın en hızlı yükselişini kaydetmesinin ardından avro/dolar paritesi 2002 yılından bu yana ilk kez 1 seviyesinin altına düştü.

  

ABD'de yüksek seyreden enflasyon, varlık fiyatlarını da etkiliyor. Bugün açıklanan verilere göre ülkede aylık yüzde 1,3 ve yıllık yüzde 9,1 artan TÜFE beklentileri oldukça geri kaldı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ülkedeki enflasyonu kontrol altına almak amacıyla sıkılaştırıcı politikalarında daha da şahinleşebileceği endişesi risk algısının artmasına neden oldu. TÜFE'nin açıklanması ile birlikte dolar endeksi 108,6 seviyesi ile son 20 yılın zirvesine yükseldi.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Fed'in politika adımlarına ayak uyduramayacağı ve artan enerji arz sıkıntıları ile bir süredir satış ağırlıklı bir seyir izleyen avro/dolar paritesi,  ABD enflasyon verilerinin ardından 0,9998 ile 2002 yılından bu yana en düşük seviyesine geriledi.  Avro/dolar paritesi şu sıralarda 1,0020 seviyesinden satışa sunuluyor.

ABD tahvil piyasalarında da satış baskısı öne çıkarken, bazı varlıklarda terse dönen getiri eğrisi belirginleşti. Buna göre ABD'nin 2 yıllık tahvil faizi ile 10 yıllık tahvil faizi arasındaki fark 2000 yılından bu yana en yüksek seviye olan 16 baz puana yükseldi.

Para piyasalarında Fed'in temmuz toplantısında yüzde 30 ihtimal ile 100 baz puan, eylül toplantısında ise yüzde 55 ihtimal ile 75 baz puan faiz artıracağı bekleniyor.

Peki euro kuru bugün kaç TL oldu? İşte son dakika euro kuru 13 Temmuz 2022...

 

EURO KAÇ TL OLDU SON DAKİKA?

Euro kuru ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra kapanışta alış fiyatı 17,68 TL,satış fiyatı ise 17,80 TL oldu.  Euro kuru verilerin ardından yükselişe geçti. 

Elinde altın, dolar ve euro olanlar çabuk bakın! Yatırımcıların gözü kulağı bu haberde! Dakikalar kaldı...

'Yeni yükseliş gelebilir' diyen ABD’li dev yatırım bankası elinde dolar ve euro olanları bir bir uyardı...

1 euro 1 dolara eşitlendikten sonra euro kuru bugün kaç TL oldu?