02 / 05 / 2024

Kritik veri sonrası altın yeniden tırmanışta! Gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet altın fiyatı ne kadar oldu?

Kritik veri sonrası altın yeniden tırmanışta! Gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet altın fiyatı ne kadar oldu?

ABD’de işsizlik maaşı başvurularının beklentilerin üzerinde artmasının ardından uluslararası borsalarda altın yeniden yükselişe geçti. Dün 2 bin doların altına gerileyen altın, kritik veri sonrası yeniden 2 bin 11 dolara kadar tırmanış gösterdi.



Küresel merkez bankalarının para politikalarına ilişkin belirsizlikler devam ederken, Amerika’dan gelen son haberler altının yönünü yeniden yukarı çevirdi. ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısının beklentilerin üzerinde gelmesi üzerine altın fiyatları yeniden hareketlendi. Ons altın 2 bin doların üzerine tırmanırken, uzmanlar küresel piyasalardaki belirsizlikler devam ettiği sürece altındaki çıkışın devam edeceğini belirtiyor.

Kritik veri sonrası altın yeniden tırmanışta! Gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet altın fiyatı ne kadar oldu?

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası Fed’in mayıs ayında yapacağı toplantıda 25 baz puanlık faiz artırımına kesin gözüyle bakarken, temmuz ayında nasıl bir strateji izleyeceğine ilişkin ise belirsizlikler sürüyor.  Piyasada fiyatlamalara göre, Fed’in temmuz ayında yüzde 61 olasılıkla politika faizini sabit bırakması beklenirken, 25 baz puan daha faiz artırabileceğine ilişkin beklentiler ise yüzde 30 seviyesine ulaştı.

Japonya Merkez Bankası (BoJ) bu ayki toplantıda getiri eğrisine yönelik düzenlemelere gideceğini açıkladı. Uzmanlar bu açıklamanın yanı sıra İngiltere Merkez Bankası'nın da (BoE) 2023 sonuna kadar 3 faiz artışı yapacağının fiyatlanmaya başlamasının ardından tahvil piyasaları ve emtia fiyatlarında oynaklığın arttığını belirtiyor.

ABD'de son açıklanan verilere göre, ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı, 15 Nisan ile biten haftada önceki hafta ile karşılaştırıldığında 5 bin kişi artış gösterdi. Böylece ilk kez işsizlik maaşı  başvurusunda bulunanların sayısı 245 bine yükselmiş oldu. Piyasa beklentileri ise bu dönemde işsizlik maaşı başvurularının, 240 bin seviyesinde gerçekleşeceği yönündeydi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön