18 / 05 / 2024

Kronik rahatsızlığı olanlara Aile Bakanlığı’ndan destek geliyor! Aylık 3.938 TL alacaksınız! Bu para nisanda yatacak!

Kronik rahatsızlığı olanlara Aile Bakanlığı’ndan destek geliyor! Aylık 3.938 TL alacaksınız! Bu para nisanda yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ihtiyaç sahiplerine verilen maddi destekler hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda tüberküloz ve SSPE hastalarına yönelik yardım yapılacağı açıklandı.



BU DESTEKTEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Bu destek projesinden, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Yasası’nın ikinci maddesinin dördüncü fıkrası çerçevesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarınca ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen, Tüberküloz ve SSPE hastalığından muzdarip vatandaşlar yararlanabilir.

Kronik rahatsızlığı olanlara Aile Bakanlığı’ndan destek geliyor! Aylık 3.938 TL alacaksınız! Bu para nisanda yatacak!

NEREYE BAŞVURU YAPILIR?

Söz konusu ihtiyaç sahipleri ikametgâhlarının bulunduğu il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarına başvurabilirler.

BAŞVURU ŞARTLARI

İlgili yardım, Kronik Hastalıklar yardım projesi çerçevesinde yararlanıcı olan Tüberküloz hastalarının Sağlık Bakanlığınca belirlenen sağlık kontrollerini gerçekleştirmesi koşuluyla yapılırken, bu koşulun kontrolü, Tüberküloz hastalarının kayıtlı olduğu Verem Savaş Dispanserinde yapılan sağlık kontrolleri ile ilgili verilen Sağlık Bakanlığı veri tabanından alınmasıyla gerçekleştirilmekte ve bu kapsamda sistem üzerinden ödemeler hazırlanmaktadır.

NE KADAR ÖDECEK?

Bu yardım projesi doğrultusunda koşulları yerine getiren ve Vakıf Mütevelli Heyetince başvurusu kabul edilen Tüberküloz veya SSPE hastalarına gösterge rakamı ile memur aylık katsayısının çarpımı sonucu bulunacak tutar kadar düzenli nakdi yardım yapılır. Bu rakam 2023 yılı kapsamında 3.938 liradır. Ödemeler her ayın 25’inde PTT aracılığıyla ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına aktarılır.

YARDIM SÜRESİ NE KADAR?

Destek projesinden aranan bütün koşulları yerine getirmek şartıyla Tüberküloz hastalarında hastalığın tipine göre 6 ay ile 30 ay arasında, SSPE hastaları ise hastalıkları devam ettiği süre boyunca ödeme almaya devam ederler.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

SGK hizmet dökümünüzde 'S,Ş,K' harfleri ne anlama geliyor? Eğer bu harfler varsa aman dikkat!

Maaş zammından sonra emekliler o tutarların da artmasını talep ediyor

60 bin işçiyi müjde! Yasa meclisten geçti! Resmi Gazete’de ne zaman yayımlanacak?


Geri Dön