28 / 04 / 2024

SGK hizmet dökümünüzde 'S,Ş,K' harfleri ne anlama geliyor? Eğer bu harfler varsa aman dikkat!

SGK hizmet dökümünüzde 'S,Ş,K' harfleri ne anlama geliyor? Eğer bu harfler varsa aman dikkat!

Çıkan EYT yasası ile birlikte milyonlarca vatandaş emekli olmaya hak kazandı. Nisan ayında ilk emekli aylıklarını alacak emeklileri korkutan bir uyarı geldi. SGK hizmet dökümünde ‘S, Ş, K’ harfleri yazanların emekliliği riske düşebiliyor.



EYT yasasının meclisten geçmesiyle birlikte 2 milyondan fazla çalışan, emekli olmaya hak kazandı. EYT çerçevesinde emeklilikten faydalanabilmek isteyenlerin mutlaka hizmet dökümlerini e-devlet Kapısı’ndan kontrol etmeleri gerekiyor. 4/A, 4/B ve 4C emeklilerin sigorta durumu tek tek kontrol ediliyor ve eğer bu harfler varsa aylıklar kesintiye uğrayabiliyor.

SGK hizmet dökümünüzde S,Ş,K harfleri ne anlama geliyor? Eğer bu harfler varsa aman dikkat!

EYT'DE HARFLER NE ANLAMA GELİYOR?

Konuyla ilgili uzmanlar merak şu ifadelerini kullandı:

“Çalışanların e-Devlet sistemine girdikleri zaman hizmet dökümlerinin üst sol kısmında bu harfleri görecekler. Bunların da turuncu, kırmızı ve yeşil olmak üzere farklı renkleri var.”

'K' HARFİ 'KONTROLLÜ İŞYERİ’

“K harfi, denetim elemanlarınca işyeriyle ilgili süreç içerisinde yapılmış işlemler anlamına geliyor, ki işyerinde bazı sorunların olabilme ihtimali söz konusu olabilir anlamı geliyor. Kaldı ki bu işyerleri önceki dönemlerde pek çok olumsuzluklara sebep verdiği için çalışanları ileride mağdur olmamaları için çalışma süreleri devam ederken SGK’nın denetim elemanlarınca denetimler yapılıyor. İnceleme personelleri, riskli gördükleri işyerlerine bu harfleri veriyorlar. Yani bu işyerleri inceleme personellerinin gözetiminde bazı işlemler yapıyor.”

İşte detaylar...


Geri Dön