10 / 05 / 2024

KSK taraftarı stat istiyor!

KSK taraftarı stat istiyor!

Göztepe'nin maç yapacak saha bulamayarak Pazarspor maçını Sakarya'ya aldırması İzmirli futbolseverleri çıldırttı. KSK taraftarı Yalı Stadı'na karşı çıkan Aziz Kocaoğlu'na tepkisini sokak duvarlarına yazdıkları yazılarla gösterdi




Türkiye'de futbolun ilk oynandığı kent olan ve bir zamanlar Avrupa'da destanlar yazan kulüpleriyle ve bünyesinden çıkardığı birçok efsane futbolcusuyla 'futbol kenti' olan İzmir, tarihinin en acı tablosunu yaşamaya devam ediyor. 'Depreme dayanıksız' olduğu gerekçesiyle Alsancak Stadı'nı ardından 'Zemin bakımı' nedeniyle Atatürk Stadı'nın kapatılması  İzmir  futboluna ağır darbe vururken Karşıyaka'dan sonra Altay, Altınordu ve Göztepe de stat konusunda göçebeye döndü.


Göçebeye döndüler

Koca kentin futbolseverleri tuttukları takımların maçlarını izlemek için kilometrelerce yol katetmeye mahkum edildi. Karşıyaka sezon başından bu yana iç saha maçlarını 35 kilometre uzaklıktaki Buca Arena'da oynarken Altay, Kahramanmaraşspor'u Turgutlu'da ağırladı. Altınordu ise cumartesi günü iç saha maçını Antalyaspor'la Manisa'da yapacak. En büyük darbeyi ise Göztepe yedi. Kendine maç yapacak stadı bulamayan sarı-kırmızılılar çareyi Sakarya'ya gitmekte buldu. Göz-Göz, pazar günü ligde kendi evinde oynaması gereken maçı 504 kilometre uzaklıktaki Sakarya'da oynayacak. 


Tepki sokaklara taştı!

Karşıyaka taraftarı projesi hazırlanıp ihalesi yapılan Yalı Stadı'nın yapımına karşı çıkan ve yeni stat için hiçbir girişimde bulunmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na tepkisini sokaklara yazdıkları duvar yazısıyla gösterdi. Karşıyaka Çarşı girişindeki bankanın duvarına, 'İsyan! Yeter Aziz Kocaoğlu yeter! İzmir'in ve Karşıyakamızın maç yapacağı bir stadı yok' yazısı yazıldı ve büyük tepki farklı şekilde gösterildi. 


NE DEDİLER

ksk tarihci: Bence Göztepelisi, Karşıyakalısı, Altaylısı Altınordulusu kısaca İzmirlisi hep beraber toplanalım belediyelere tepkimizi ortaya koyalım. Çünkü bunlar sustukça bizi daha çok yok sayıyor. Bu ne rezillik. Sayın Aziz (aciz) sen bu klüpleri değil kendini rezil ettiğinin farkında mısın?

futbolzede: Fuat Göztepe, Sait Altınordu, Gode Cengiz, Metin Oktay, Gürsel Aksel', Ali Artuner, Bayram Dinsel'in, Mazhar Zorlu, Rıdvan Burteçin, Özdemir Arnas'ın kemiklerini sızlatma Aziz Kocaoğlu

DOKTOR: Stat yok. Devlet 2 stat için ihale yapmış, para hazır. Onlara dava açan bizim belediyeler. Utanmada kalmamış. Hala konuşacak yüzleri var. 

şeytanlar: İzmir'in nasıl yönetildiğini anlamak için İzmir'in takımlarına bakın yeter. 

İslyan: Bir kentin aynası futbol takımlarıdır derler. Bizlerin haline bak ve artık çek git Aziz Kocaoğlu...

izmirliyim: İzmir'de bir tek Bucaspor kendi stadında oynuyor. Rezilliğe bak! Altay, Göztepe, Altınordu, Karşıyaka seyirci gücünü kullanamadan rakipleriyle mücadele ediyor. Sayın Aziz Kocaoğlu "Ne stat yaparım, ne de yaptırırım" zihniyetinden ne zaman vazgeçeceksin. İzmir bunları haketmiyor.

tarz tarzan: Manisa yönetimi kolaylık göstersene, biraz işe yarayın. 

Barmennksk: Yazıklar olsun. Koca İzmir'de adam akılı bir stad olmaması ve yapılan projelere karşı çıkan belediye başkanlarına. 

kuşadalı: Kuşadası Stadı'nın zemini gayet müsait, buyrun gelin. İzmir'e sadece bir saat ötedeyiz. 


Yeni Asır


Geri Dön