09 / 05 / 2024

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnaf fahiş orandaki kira artışlarından oldukça dertli. Geçen yıl 10 bin lira kira ödeyen bir esnaf bugün 50 bin liralık astronomik rakamlarla karşılaşırken, kirasını ve diğer giderlerini karşılamakta zorlanan çoğu esnaf kepenk kapatıyor.



ESNAF ZOR DURUMDA

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, iş yeri kiralarındaki yüksek zamlardan dolayı esnafın çok zor durumda olduğunu ve bazı işletmelerin kapanmak zorunda kaldığını söyledi. Kira artış oranlarının genellikle TÜFE’nin son 12 aylık ortalamasının üzerinden arttığını belirten Akdoğan, son dönemde artış oranının yüzde 70 ile yüzde 80 aralığında seyrettiğini, mayıs ayında ise artış oranının yüzde 67’yi geçtiğini ifade etti.

Konutlardaki yüzde 25 oranındaki kira sınırlamasının işyerlerinde uygulanmadığını belirten Akdoğan, yaşanan fahiş artışlar sonrası konut kiracılarının korunması için yüzde 25 zam sınırı getirildiğini hatırlatarak ancak işyerleri için herhangi bir düzenleme yapılmamasını eleştirdi. Akdoğan, esnafın yaşanan bu süreçti kiralardaki fahiş artışlar ile baş başa kaldığını, birçok esnafı zorlayan zamlar nedeniyle sıkıntılı günlerin yaşandığını söyledi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön