27 / 04 / 2024

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnaf fahiş orandaki kira artışlarından oldukça dertli. Geçen yıl 10 bin lira kira ödeyen bir esnaf bugün 50 bin liralık astronomik rakamlarla karşılaşırken, kirasını ve diğer giderlerini karşılamakta zorlanan çoğu esnaf kepenk kapatıyor.



Yüksek enflasyon nedeniyle kiralardaki fahiş artışlar küçük esnafı zor durumda bırakıyor. Esnaf, konutlarda olduğu gibi iş yerlerinde de kira artışının yüzde 25 ile sınırlanmasını talep ederken, geçen yıl 10 bin lira civarında olan iş yeri kiralarının bu yıl 50 bin lirayı geçti. Bu yüzden birçok işyeri kapanmak zorunda kalırken, esnaf odaları kira sorununa acil çözüm bulunmasını bekliyor.

Son 2 yıldır kiralardaki astronomik artışlar vatandaşı zorluyor. Geçen yıl aylık 10 bin lira kira ödeyen bir esnaf bu yıl 50 bin liraya ulaşan rakamlar ile karşılaşırken, kirasını ödemekte zorlananlar ise kepenk kapatıyor. Esnaf odaları, konut kiralarında olduğu gibi kira artışlarının yüzde 25 ile sınırlandırılmasını talep ederken, astronomik rakamlara ulaşan kira artışları yüzünden birçok esnaf sıkıntılı günler yaşıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön